Početna Vijesti Dramatični prizori iz Slovenije: Grom udario muškarca, Vozila potopljena, vjetar nosio krovove

Dramatični prizori iz Slovenije: Grom udario muškarca, Vozila potopljena, vjetar nosio krovove

Glavni grad Slovenije zahvatilo je nevrijeme sa jačim pljuskovima jučer u kasnim poslijepodnevnim satima. Voda je ponovo poplavila podvožnjak na Celovškoj cesti, koji Šiško povezuje sa centrom grada.

Automobil je plutao u vodi, a vozač se spasio tako što je izašao kroz prozor. U Kopru je puhao vjetar 109km/h. Jedan muškarac zadobio je povrede nakon što ga je udario grom tokom oluje. Novi talas u pojedinim dijelovima Slovenija očekuje se večeras.

Agencija za životnu sredinu RS (Arso) izdala je za danas crveno upozorenje, da će poslijepodne i navečer u srednjem dijelu Slovenije biti jače oluje sa pljuskovima. Oko pet sati popodne i Ljubljanu je zahvatila jaka kiša.

Voda je poplavila podvožnjak na Celovškoj cesti, koji Šiško povezuje sa centrom grada. Automobil je plutao u vodi. Sudeći po fotografiji, vozač je iz potopljenog vozila izašao kroz prozor.

U Dolini Dragnonje i u Seči poplavljeni su mnoge ulice i putevi, dok je u Padni oštećeno osam porodičnih kuća. Vjetar je oštetio i Osnovnu školu u Kopru kao i krov tribine Bonifika.

Prema riječima gradonačelnika Kopra Aleša Bržana, kroz ovaj grad prošlo je nekoliko olujnih talasa. Vjetar je odnio između 10 i 15 krovova, a veliki broj vozila je poplavljen.

Tokom nevremena na obali, grom je udario u muškarca na području Luke Koper. Uspješno je reanimiran na mjestu i prevezen u bolnicu.

Izvor: Avaz