Početna Vijesti Na toj žurci bila su dva Afroamerikanca koji su bili napadni… Oglasio...

Na toj žurci bila su dva Afroamerikanca koji su bili napadni… Oglasio se brat nestale Ive Balog i otkrio nove detalje

Brat nestale Novosađanke Ive Balog, David kaže kako imaju novu informaciju. Porodica nestale Ive Balog od jutros nastavlja potragu za njom i krenuli su od Oficirske plaže u Petrovaradinu, gdje je djevojka posljednji put viđena, jučer u 4 sata ujutro.

– Javila mi se jedna djevojka koja mi je rekla da su na toj žurci bila dva Afroamerikanca koja su bila jako napadna prema djevojkama, pa i prema mojoj sestri i njenoj drugarici. Ne znam da li je Iva otišla sa nekim od njih – priča ovaj mladić.

Kaže i da bi im mnogo značilo kada bi mogli da pogledaju snimak kamera na Žeželjevom mostu, kako bi vidjeli da je Iva u nekim kolima prešla most, kao i snimke kamera u Partizansko ulici.

David kaže kako je sestrina drugarica nazvala jučer ujutro čim je nestala, te da je on za manje od 20 minuta bio na Oficircu. Od tada je aktivan u potrazi sa sestrom. Nada se da će moći da dođe do snimaka sa kamera, kada bi identifikovao momke za koje sumnja da su u vezi sa nestankom njegove sestre.

Porodica moli da se što više ljudi prilključi potrazi za nestalom Ivom.

Podsjetimo, Ivina rođena sestra Martina, juče je izjavila da se Iva prije dva dana vratila sa kruzera gdje je dugo radila i taman joj je ova žurka bila prilika da se vidi sa prijateljima i da se sa njima druži i lijepo provede.

– Čuli smo da je sa drugaricom sjedila u vodi na plaži. Drugarica ju je ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubi trag. Navodno su je vidjela četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su sa njom i ona se uputila ka muzici, odnosno ka mjestu gdje se održavala žurka. Opisali su je do tančina tako da molimo ta četiri momka da se jave policiji na 192 – kaže Ivina sestra Marina za Blic.

Policija i ronioci Žandarmerije pretražili su teren, a i porodica, rođaci i prijatelji dali su se u potragu.

– Ne znamo šta ćemo. Nadamo se da je nekako došla do grada, ali gdje je ne znamo. Zbog nepristupačnog terena desnu obalu Dunava pretraživali smo čamcima, a pješke smo se zavlačili među granje i šipražje koliko smo mogli i tako sve do Sremskih Karlovaca, ali je nismo našli. Molimo sve koji su raspoloženi da dođu što prije na “Oficirac” i da nam pomognu u potrazi za Ivom – poručila je Ivina sestra Martina.

Kurir.rs/Dnevnik