Početna Vijesti SVJETLO I DALJE GORI Komšije o kući Nermina Sulejmanovića: Svaki put kad...

SVJETLO I DALJE GORI Komšije o kući Nermina Sulejmanovića: Svaki put kad prođem pored osjetim neku jezu

Nermin Sulejmanović i Nizama Hećimović živjeli su u naselju Mionice 3 u maloj kući koju je Sulejmanović naslijedio od babe koja ga je, nakon ranog razvoda roditelja, odgajila.

Mala, bijela, kuća, koja se ni po čemu ne ističe, nalazi se u naselju koje se polako gasi. Iako je primjetno da je u pitanju stara kuća, komšije kažu da je unutra bila bogato opremljena.

U okolini doma Sulejmanovića može da se vidi tek po koja mačka, jer je ljudi zaobilaze u širokom luku.

Nizama je iz kuće izašla osam dana prije ubistva koje je zavio Gradačac u crno.

Kako kažu komšije, poslije zločina je u kuću došla samo jedna osoba – Nizamina tetka Zijada. Ona je, prema njihovim riječima, iz kuće uzela djetetovu i Nizaminu odjeću.

Jedino što je na njoj spolja upečatljivo je svjetlo koje je ostalo upaljeno u hodniku. Kako su rekle komšije, mnogi mještani su umrli, a njihovi domovi ostali su prazni, a oni koji žive tu uglavnom nemaju djecu.

Dječja graja u ulici čula se, kažu, samo u njihovoj i Nerminovoj i Nizaminoj kući. Baš zato ne čudi što njihova kuća, kao i mnoge u ulici koje su i dalje naseljene, imaju mnoštvo kamera.

„Mnoge kuće su prazne, pa je ulica pusta. Često noću prolaze nepoznati ljudi. Nama se dešavalo da nam neko uđe u dvorište i kuca na prozor. Zato smo, prije nego što smo i mi postavili kamere na kuću, često Nermina pitali da na snimcima sa svojih kamera pogleda ko je određene noći prolazio ulicom“, kaže komšinica.

Kuća para nalazi se direktno do ulice, a na nju se nastavlja malo dvorište u kom se nalazi dio za odmor, ali i šupa iz koje su prije nekoliko dana, navodno, ukradena dva trimera i kosilica.

U kući je, kažu, više boravila Nizama, nego Nermin.

„Nermin često nije bio tu. Dođe automobilom i ubrzo ponovo negdje ode. Iz kuće nikad nismo čuli svađu i galamu, a Nizama se nikada nije žalila na supruga. Samo su oni znali šta se dešavalo u njihovom domu. I ranije me je ovdje bio strah noću jer je pusto, ali od kad se sve desilo bojim se da izađem noću. Svaki put kad prođem pored njihove kuće osjetim neku jezu“, kaže komšinica koja je svega nekoliko kuća udaljena od doma Nizame i Nermina.

Da podsjetimo, 11. avgusta je Gradačac potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

Sulejmanović je na kraju izvršio samoubistvo, a pitanje je gdje će i kada biti sahranjen, jer niko ne želi da preuzme njegovo tijelo, čak ni porodica.

aloonline.ba