Početna Vijesti HARIS RADASLIĆ, BRAT ŽENE KOJU JE TEŠKO RANIO SULEJMANOVIĆ Moja sestra gleda...

HARIS RADASLIĆ, BRAT ŽENE KOJU JE TEŠKO RANIO SULEJMANOVIĆ Moja sestra gleda u mene, a samo doziva sina i muža

Mislim da će zdravstveno stanje ići nabolje, nije životno ugrožena trenutno.

Haris Radaslić, brat teško ranjene Harise Radaslić-Onder, koju je u monstruoznom pohodu u Gradačcu teško ranio Nermin Sulejmanović, tek je prekjučer napustio Gradačac. On je istog dana kada je saznao šta se dogodilo, iz Nizozemske, gdje živi i radi, stigao u Gradačac.

Ubijeni su njegovi zet i sestrić Đengiz i Denis Onder. Sulejmanović zvani Rejban je u live javljanju na Instagramu rekao: „Ubio sam sina i oca, Bog zna kako su mi oni naletili.“

– Vraćam se za nekoliko dana u Bosnu da budem uz svoju sestru – govori nam na početku razgovora Haris Radaslić.

Teške povrede
Na pitanje kako mu je sestra, prvo pauza od nekoliko sekundi, a onda teški uzdah.

– Oporavlja se – reče Haris Radaslić.

Razumljivo, teško je čovjeku govoriti o ovoj temi, a kako i ne bi bilo. Jedna porodica je bukvalno uništena.

– Ima ona teške povrede. U svakom slučaju, oporavak će trajati dugo, pričam o fizičkim povredama. Čega sad sve ima povrede, to vam ljekari bolje mogu pojasniti. Ja znam ono što vidim. Teško je stanje, ali ohrabruje da su mi ljekari kazali da ide nabolje. Pa vidjet ćemo kako će se sve odvijati – izusti nekoliko rečenica Haris Radaslić za „Dnevni avaz“.

Harisi su izvađeni lijevi bubreg, dio debelog crijeva te dio pankreasa. Vjeruje i nada se, kao i svi, da će Harisa ustati iz bolničke postelje.

– Dakle, to je kada govorimo o fizičkim povredama. A o psihičkim, to je jako teško stanje. Ona gleda u mene i spominje ime sina i muža. Doziva ih… Mijenja mene s njima – govori drhtavim glasom Haris Radaslić.

Kaže da je problem i to što trenutno nema određenih funkcija.

Na bolju stranu
– Ne jede još, ima problema s crijevima. Mislim, govorim vam i ja ono koliko sam znam i koliko sam shvatio. Ne da nešto krijem od vas, ali jednostavno ni ja ne znam više od toga. Prekjučer, konkretno, bio je problem jer ne vrši nuždu. Govorim vam ljudski, ne znam kako da objasnim – kaže Radaslić.

Na kraju poručuje da bi uz pomoć ljekara sve trebalo biti uredu.

– Ali polahko, ja mislim da će to ići na bolju stranu. Nije životno ugrožena. Trenutno – rekao je Haris i poručio da se vraća za nekoliko dana kako bi bio uz Harisu.

Ne vidim interes policije
Ranije je za medije kazao da ne primjećuje interes policije za ovaj slučaj.

– Čujem razne priče o korupciji, podmićivanju policije, neradu. Domino-efekt, stalno se dešavaju ružne stvari. Kada se otvore novine i gleda dnevnik, imamo crnu hroniku. Pomak ne primjećujem. Ne vidim interes policije gledajući ovaj slučaj – rekao je Haris Radaslić.

aloonline.ba