Početna Vijesti OVAKO SU IZGLEDALI POSLJEDNJI MINUTI ŽIVOTA UBIJENE NIZAME: Moj sin je bio...

OVAKO SU IZGLEDALI POSLJEDNJI MINUTI ŽIVOTA UBIJENE NIZAME: Moj sin je bio u sobi sa Nizamom kad je ušao, mogao je i njega da ubije, pucao joj je pod noge…

Teča ubijene Nizame Hećimović detaljno je opisao kako je izgledalo kobno jutro, kada je krvnik Nermin Sulejmanović otkrio gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga, ali i kako se ponašao dok je uznemiravao Nizamu, ne znajući gdje se ona nalazi.

-Tih dana stalno je zvao. Malo joj je obećavao da će biti sve lijepo, pa bi onda opet nazvao, govorio joj vulgarne stvari, prijetio da će joj pobiti svu familiju i nju kad je nađe. Tražio je da mu preda dijete, onda govorio da ga neće. Zvao je i njenu sestru, odlazio tamo, zvao je i mene i moju suprugu više puta, prijetio je svima – kaže Nizamin teča Samir.

Jednom prilikom masovni ubica Sulejmanović nazvao je tetku, njegovu suprugu, da sazna gdje je Nizama, a teča ga je je usmjerio na oca ubijene žene i saopštio mu da sa njim može da priča o tome.

– Kad je jednom nazvao moju ženu uzeo sam telefon i rekao mu da prestane zvati, da može doći popričati sa mnom ako želi, da mi ne znamo gdje je Nizama jer ju je njen otac negdje smjestio i ne znamo gdje. Rekao sam mu da mora sačekati da se Nizamin tata vrati iz Njemačke i da njega pita sve što ga zanima.

– Rekao sam mu: “Ako ne vjeruješ, dođi i pogledaj”. Nije prošlo dvije minute, on je već bio pred kućom. Nizama je bila sa malom u dječjoj sobi. Izašao sam na ulicu i rekao mu: “Nizama nije tu, ako ne vjeruješ uđi i pogledaj. Ako je nađeš neka bude moja krivica, ali ako je ne nađeš, čim izađeš iz ove kuće ti i ja smo zauvijek završili’. On je mene zvao “tetak” kao i Nizama. Poštivao me je. Pogledao me i rekao: “Vjerujem ti tetak”, otišao je. Nisam znao što bih drugo – priča dalje Samir dodajući kako mu se tada Nermin činio normalan.

Sat vremena prije nego što će krenuti u “osvetu” ubica je razgovarao sa tečom, Sulejmanović mu je postavio pitanje kada će Nizamin otac doći da pričaju.

– Petak ujutro rano sam morao za Italiju. On me je zvao već prije osam. Pitao me je gdje sam, ali ja mu nisam htio reći da sam morao otputovati. Zvao me je da pita kada će doći otac od Nizame iz Njemačke, da on popriča s njim. Nije djelovao ljuto ni agresivno. Sat vremena poslije on je krenuo u svoj krvavi pohod… – prisjeća se Pamuković.

Prvo mjesto na koje je Nermin došao bila je kuća tetka i tetke. Kao da je znao da je Nizama baš tu.

– Prije 9 sati je došao svojim BMW-om pred kuću. Lupao je na ulazna vrata koja su bila zaključana. Ispalio je pet metaka u njih jer ih nije mogao otvoriti. Otišao je iza na terasu. Balkonska vrata bila su zatvorena. Razbio je staklo na vratima, ušao, supruga je bila u sobi. Stavio joj je pištolj na glavu i pitao gdje je Nizama. Nizama je pobjegla u sobu od sina, zaključala se unutra. On je čuo da u toj sobi plače beba. Pucao je opet u vrata kako bi ušao. Nije uspio. Krenuo je van kroz ona razbijena vrata i ušao u sobu kod sina kroz prozor. Moj sin je bio unutra s Nizamom – prepričava teča kobno jutro i dodaje:

– Rekao mu je “šta radiš ti tu, m.š van” i on je izašao. Supruga i sin otišli su na ulicu i sin je telefonom pozvao policiju. Nizama i Nermin su se svađali u sobi, odjeknuo je još jedan pucanj, pucao joj je pod noge. Uzeo je dijete, sišao do auta i pozvao Nizamu da dođe. Supruga i sin su stajali na ulici desetak metara dalje. Nizama je izašla na terasu i gledala ga. Nije htjela sići do njega. On je urlao, dozivao, bijesnio sve više – priča Pamuković.

Nesrećna žena vapila je za pomoć, dozivala je tetku, od monstruma niko je nije mogao odvojiti, to je pokušao njen sin, a ubica je izvadio pištolj i zapucao na njega.

– Nizama je plakala, pogledala je u moju ženu i rekla: “Tetka, pomozi mi!” Moja žena je rekla: “Nemoj, Nizama, ići, dođi ovamo”. Ali on je opet dreknuo na nju. Nizama opet kaže: “Tetka pomozi”. U tom trenutku moj sin kreće prema njoj sa namjerom da joj pomogne, ali Nermin tad ispaljuje prema mom sinu tri hitca. Jedan ga je pogodio kroz nogu. On je pao. Kad je Nizama vidjela da ga je upucao, u strahu je krenula sama prema autu. Čim je sišla on ju je uzeo za kosu i vukao prema autu. Sve to trajalo je 20-tak minuta. Tek kad je Nermin odvezao Nizamu i bebu došla je policija – do detalja je ispričao Samir.

– Policija je na tri minuta od nas. Prije je došla Hitna nego policija, a sin je njih prvo nazvao – zaključuje tužni teča Samir.

Izvor: Republika.rs