Početna Vijesti Nišlija (52) silovao kćerku (21): Stigla je DNK analiza i potvrdila najjezivije...

Nišlija (52) silovao kćerku (21): Stigla je DNK analiza i potvrdila najjezivije slutnje

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Nišlije B. M. (52) koji je uhapšen u martu ove godine zbog sumnje da je silovao kćerku (21). Kako je potvrđeno u VJT u Nišu, on je optužen da je počinio krivično djelo nasilje u porodici i produženo krivično djelo silovanje.

Viši sud u Nišu je potvrdio optužnicu, tako da će se otac monstrum uskoro naći na optuženičkoj klupi. B.M. je nakon hapšenja bio osumnjičen samo za silovanje, ali je nakon sprovedene istrage njemu stavljeno na teret i nasilje u porodici.

Ovaj gnusni čin optuženi B.M. prvi put je izvršio 2020. godine, tek nakon što je djevojka postala punoljetna. Ne bi li pripremio teren za monstruozno nedjelo, ukućane sa kojima živi prethodno je poslao da izađu napolje do prodavnice.

Slučaj je procesuiran intenzivnim policijskim radom niške Kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštvu Nišu, kada se nakon drugog silovanja nesrećna djevojka požalila majci koja živi u Pećincima, pa je ginekološkim pregledom utvrđeno da je trudna. Nakon rođenja bebe DNK analiza potvrdila je užasne sumnje – osumnjičeni B. M. je otac kćerkinog djeteta!

Prema saznanjima Blica, djevojka je ranije bila smještena u jednoj hraniteljskoj porodici, a po sticanju punoljetstva izabrala je da se vrati porodici biološkog oca koji živi u Nišu.

– Nažalost, to je bila užasna greška jer ju je otac, kako se osnovano sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u njegovu kuću. Prethodno je ukućane sa kojima živi poslao napolje, da odu do prodavnice, a onda je, kako se sumnja, koristeći se silom i prijetnjom nasrnuo na kćer i silovao je – kaže izvor.

Uplašena djevojka je smogla snage da progovori tek šest mjeseci poslije drugog silovanja, u februaru prošle godine. U avgustu je otišla do majke koja živi u mjestu Pećinci, kod Sremske Mitrovice, i ispričala joj šta joj se desilo.

Majka je odmah odvela kćerku u Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici, gdje je ginekološkim pregledom utvrđeno da je u poodmakloj trudnoći. Obaviještena je i niška Kriminalistička policija koja je blagovremeno reagovala i odmah započela postupak.

Ipak, budući da je, prema nezvaničnim saznanjima, B. M. negirao djelo, a da nije bilo svjedoka, iskusni niški kriminalistički inspektori su inicirali DNK analizu koju je Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo odmah po rođenju bebe, u decembru prošle godine. Čim su se stekli uslovi, uzet je biološki materijal i DNK analiza je urađena. Rezultati su potvrdili sav užas na koji se sumnjalo: da je B.M. otac i svoje kćerke i njene kćerke!

– Nesporno je da je DNK srodnika sličan. Ali postoji jasna razlika između prvog stepena srodstva i daljeg srodstva. Odnosno, otac je sa kćerkom u prvom stepenu srodstva, a ako je otac i njenog djeteta biće i s njim u prvom stepenu srodstva. Ako nije otac kćerkinog djeteta, vidjeće se na osnovu DNK analize da su u srodstvu, ali u tom slučaju u daljem srodstvu – objasnio je jedan stručnjak za DNK analizu.

Nakon što je DNK analiza pokazala da je osumnjičeni B. M. u prvom stepenu srodstva i sa svojom kćerkom i sa njenom kćerkom, stavljene su mu lisice na ruke i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je policijsko zadržavanje.

Nakon hapšenja, na saslušanju u tužilaštvu B. M. se branio ćutanjem. Po prijedlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu mu je odredio pritvor radi sprečavanja uticaja na svjedoke, zbog okolnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično djelo, kao i činjenice da je za navedeno krivično djelo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a njegovo izvršenje je uznemirilo javnost.

Odmah nakon što je ispričala kakvom užasu je bila izložena prilikom boravka u očevoj kući, kćerka se više nije vraćala u Niš i sa ocem nije imala kontakte. Prema nezvaničnim saznanjima, ona je sa bebom bila smještena u jednoj sigurnoj kući.

(Kurir.rs/Blic)