Početna Vijesti MRTVOM MONSTRUMU IZ GRADAČCA OTVARALI OČI U MRTVAČNICI: Ubica imao posebnu zaštitu...

MRTVOM MONSTRUMU IZ GRADAČCA OTVARALI OČI U MRTVAČNICI: Ubica imao posebnu zaštitu na telefonu, inspektori pokušavaju da ga otvore!

Osim činjenice da tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića, krvnika iz Gradačca, niko ne želi preuzeti i ukopati, postoji još jedan razlog što se njegovo tijelo i dalje nalazi u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli.

“Dnevni avaz” otkriva da je to zbog činjenice da je njegovo lice bilo potrebno istražiteljima kako bi otključali mobitel zbog “facial recognitiona”. Činjenica je da je telefon poslije oduzimanja morao ostati upaljen.

Otisak prsta

Prema saznanjima “Avaza”, Sulejmanović je imao tu opciju uključenu na mobitelu.

– Istražitelji su njegov IPhone kojim je snimao svoj krvavi pir odnijeli u hladnjaču i pokušali otključati pomoću njegovog otiska prsta, međutim, bila je uključena i opcija prepoznavanja lica. Potom su otvorili oči ubice i prinijeli telefon licu, međutim, u tom momentu se telefon isključio zbog potrošene baterije – ispričao je izvor “Avaza”.

Sve se to događalo u početku istrage, prvih dana nakon što je njegovo tijelo prevezeno u Komemorativni centar. No, postoje i drugi načini da se dođe do podataka iz telefona koji sada pretražuju inspektori. Kako saznajemo, bit će istraženi i svi komentatori sa stravičnog snimka na Instagramu koji su podržavali i poticali ubicu u njegovom krvavom piru.

Originalne snimke s uklonjenog videa inspektorima dostavlja Meta. Predmet istrage je kompletan sadržaj u telefonu: poruke, mailovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizirano u najkraćem mogućem roku.

Ko strahuje

Od dana kada je Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, oca i sina Onder, teško ranio Harisu Onder, Nedima Pamukovića i policajca, počela je i panika među onima koji su na bilo koji način bili bliski s njim.

Od sadržaja njegovog telefona strahuju mnogi. Šta je to što će istražitelji otkriti, javnost će saznati vrlo brzo, pa možda i informaciju koja je u ovom trenutku na bazi spekulacije, a to je da je Nermin Sulejmanović učestvovao u osiguravanju predizbornih skupova jedne političke stranke.

Upaljeno svjetlo u kući

Kako su mediji objavili, u kući koja se nalazi u naselju Mionica 3, mjesto Humke na broju 15, koju su reporteri “Avaza” ranije snimali, i dalje je upaljeno svjetlo.

U toj kući je Nermin živio s Nizamom i djetetom, a kuća je inače u vlasništvu Nerminove nane koja je ranije umrla.

ekskluziva.ba