Početna Vijesti “Sine moj, mamino srce kuca i borit ću se da dokažem da...

“Sine moj, mamino srce kuca i borit ću se da dokažem da su te doktori ubili”

Crna Hronika prenosi ispovijest majke Zahire Memić Čajić, čiji je sin preminuo 19.6.2023. godine u 28. godini života preminuo.

Njenu ispovijest prenosimo u nastavku:

,,SINE MOJ DOK MAMINO SRCE KUCA BORICU SE I DOKAZATI DA SU TE DOKTORI UBILI DVIJE GODINE I DVA MJESECA SU TE MUČILI NA DIJALIZI GLEDALI SU TVOJ PRITISAK KOJI JE DOSTIZAO 250/140 NISU TI DALI PREPORUKU I MISLJENJE DRUGIH LJEKARA.
KRIVIČNA PRIJAVA JE PODNESENA KANTONALNOM TUŽILAŠTVU TK TUZLA ZA NESAVJESNO LIJEČENJE SINE MOJ.

ALLAH DA TI PODARI LIJEPI DZENET DA TE VOLI I ČUVA NA AHIRETU KAO ŠTO TE MAJKA VOLILA NA DUNJALUKU I DA NAS SPOJI ZAJEDNO NA AHIRETU AKO POSTOJI PRAVDA, ZAKON, NEKA SVAKO ODGOVARA ZA SVOJE GREŠKE BIO OBIČAN GRADJANIN ILI DOTOR ILI MINISTAR NEKA PRAVDA BUDE ISTA ZA SVE ZA MOG BELMINA JE KASNO ALI NEMOJMO DOZVOLITI DA SE NICIJEM DJETETU NE PONOVI DA PACIJENT NEMA OSNOVNO LJUDSKO PRAVO, PRAVO NA ŽIVOT, PRAVO NA PREPORUKU, PRAVO DA MU SE PRUŽI POMOĆ, A NE DA KAO MOJ BELMIN UDJE SA VISOKIM PRITISKOM, GLAVOBOLJOM MUCNINOM, DIJAGNOZA NEDEFINISANA, BUBREZNA BOLEST, DIJALIZA, DVIJE GODINE I DVA MJESECA I UMRE.

SA VISOKIM PRITISKOM GLAVOBOLJOM I MUCNINOM UNIŠTILI SU MU SVE OSUSILI BUBREGE, KRVNA SLIKA UNIŠTENA, UNIŠTILI VID, MA SVE SU MU UNIŠTILI ZNALI SU DA CE PRITISAK UBITI MOJE DJETE, ALI NISU GA HTJELI PUSTITI I DATI PREPORUKU DA IDE ZA ZAGREB NA KLINIKU REBRO NITI BILO GDE.

MOLILI SMO UZALUD NEKA OVO BUDE PRAVDA I ZAKON ZA SVU NAŠU DJECU NE PONOVILO SE NIKOME I NEDOZIVIO OVO BOŽIJE ISKUŠENJE NIKO A MOM BELMINU ALLAH PODARIO LIJEPI DZENET EL Fatiha.