Početna Vijesti Sandri vozilo oblijepljeno pur pjenom: Treći put mi uništava vozilo, bojim se...

Sandri vozilo oblijepljeno pur pjenom: Treći put mi uništava vozilo, bojim se da ne završim kao Nizama

Tuzlanka Sandra Ravlić na društvenoh mreži facebook objavila je fotogradije svoj automobila koje je oblijepljeno pur pjenom. U pitanju su problem s muškom osobom kojeg je više puta prihavljivala policiji i Tužilaštvu zbog dugogodišnjeg maltretiranja.

Kršenja mjere i uhođenja

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

– Ovako izgleda djelo “čovjeka” za kojeg nemam naziv, koji po treći put uništava moje vozilo. Svi vrlo dobro znate s kojim se problemom suočavam. Dosad sam šutila. Ali se bojim da ću postati “Nizama 2”. Brojne prijave postoje u PS Zapad, PS Istok. Tužilaštvo TK je veoma dobro upoznato s ovim slučajem kao i Općinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa ćemo da vidimo sta će se poduzeti po pitanju kršenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem sms poruka. Obzirom da ovo maltretiranje ne prestaje evo već tri godine, a meni je kap prelila času.

– Od prosipanja farbe ispred mojih vrata, od sipanja super ljepka u bravu na ulazu da se ne može zaključati, od paljevine auta, od uništavanja auta u julu, pa sad evo u augustu. Od kojekakvih prijetnji putem mobitela sa nepoznatih brojeva, od objavljivanja moje slike i mene predstavljanja kao loše osobe pa i mojih bližih drugarica, od uznemiravanja sa lažnih profila. Većina je prijavljena, a nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljuem, jer vidim da to nema efekta- navodi Tuzlanka i dodaje:

Auto je pokušano i da bude zapaljeno

– Ovo sam postavila čisto da znate ko je sve oko vas, s kim pijete kafu, jedete, družite se. Otvorite oči. A ja ću samo reći da meni ako se šta desi imena osoba iz javnih institucija će bit objavljena na svim portalima i novinama. Koje su mogle nešto učiniti a nisu. Tobože da sam “kćerka od kakvog guzonje” začas bi sve bilo riješeno. Možda bi imala i zaštitu kakvu 24 sata ili ko zna šta.

– Ovo je danas urađeno, na moj rođendan, taman simbolično i lijep poklon. Auto je pokušano i da bude zapaljeno ali nije uspjelo. Najgore je što je bilo i maloljetne djece s nama koja su se prepala. A da ne pričam da se auto zapalilo, šta je sve okolo moglo izgoriti. Gospodo koji sjedite u foteljama i donosite zakone, trošite vi vaše enormne plate na skupocjena vozila, na egzotična putovanja, na markiranu odjecu, na hotele, hostele, motele, skupe sportove. Nemojte mijenjat Zakone. Savršeno nam sve funkcionise- navela je u svojoj objavi.

Avaz.ba