Početna Vijesti “UBICA JE ZVAO NIZAMINU BOLESNU MAJKU DA ČUJE SVOJU KĆERKU KAKO VRIŠTI...

“UBICA JE ZVAO NIZAMINU BOLESNU MAJKU DA ČUJE SVOJU KĆERKU KAKO VRIŠTI I MOLI ZA ŽIVOT”: Nizamina tetka otkriva sve

Zijada Vuković Pamuković, tetka brutalno ubijene žene Nizame Hećimović u Gradačcu, u bolnoj ispovijesti poručila je da će dati sve da izbriše posljednje dvije sedmice iz njenog života, da vrati vrijeme za Nizamu, koji je brutalno ubijen prošlog petka od njenog nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića i taj krvavi čin snimljen uživo za društvene mreže.

POVEZAN VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=jkIwCYSA9x4

Zijada je do sada dala dvije kratke izjave za medije, a sada je prvi put potpuno otvorila dušu Jutarnjem listu i opisala cijeli odnos monstruma i svog mezimca.

– Uvijek mi je bila kao ćerka, kada je zatrudnila, zbližili smo se na poseban način. Prošao sam sve sa njom. I ona je bila posebno bliska sa sestrom, ali ona živi u Srebreniku, pa mi je bilo bliže da budem blizu nje – kaže Zijada.

Policija je odbacila prijavu

– Kada je Nermin prije dvije sedmice pretukao Nizama jer mu se nije svidjelo da poslužuje hranu, ona je pobjegla u očev stan u Srebreniku. Nakon što ju je pretukao, Nermin je uzeo uplakanu bebu i podigao je s namjerom da je baci. Nizama ga je molila da joj da dijete, da je nahrani i odvede, a onda neka radi s njom šta hoće. Međutim, zazvonio mu je telefon i on je otišao. Uzela je bebu, sjela u auto i pobjegla u Srebrenik. Bila je tamo sa sestrom, sutradan smo došli po nju. Kada smo čuli da je traži i da joj prijeti, pozvala je policiju. Sve im je ispričala i rekla da se boji da će doći u stan u kojem su ona i dijete. Izašli smo nekako iza zgrade, uplašili smo se da će Nermin doći i otišli smo u policiju. Nizami su rekli policiji da tu ne mogu ništa jer ne pripada njihovoj opštini – rekao je Samir, Zijadin suprug.

Ono što, kaže, je da mu ne pada na pamet da žena prijavi kriminalca sa debelim dosijeom koji joj prijeti smrću, ali policija ne može pomoći jer on nije iz njihove općine.

– Rekla mi je da su imali nesuglasice, a ko ne? Nismo se miješali u njegove poslove niti smo o tome ikada razgovarali sa Nizamom – kaže Zijada i nastavlja:

– Ni ona od njega nije ništa tražila. On je bio konkretna osoba, da bi sačuvala brak, njemu je prijala više nego sebi. Nije je sprečavao u druženju, ali kako ni sam nije bio društven, imao je uzak krug prijatelja, a ona je smanjila kontakte sa društvom. Kada je zatrudnela i kada im se rodilo dete, sve je bilo u redu među njima.

“Prvo ću ubiti dijete”

Kada je Nizama pobjegla od njega i prijavila ga, Nermin Sulejmanović je podivljao. Zvao je njenu porodicu, psovao ih i svima im prijetio.

Najgori dan

– Bio je ubeđen da je kod sestre i pozvao nas je, ali smo mu rekli da ga nema. Trebao sam ići na posao u Italiju, ali sam ostao dok nije došao Nizamov otac. Jednom sam blefirao i rekao mu da uđe u kuću i vidi je li unutra. “Vjerujem ti, ona je kod svoje sestre”, rekao je i otišao. Rekli smo mu da samo njen otac zna gdje je, da je on to krio. Otputovao sam za Italiju u četvrtak uveče. Zvao me je u deset do osam ujutru i pitao kada će otac doći, da njih troje sjednu i razgovaraju. Rekao sam mu da dođe uveče i da dođe sutra kod mene na zajednički ručak. Sat vremena kasnije došao je na vrata i počeo je najgori dan u našim životima – kaže učiteljica za Jutarnji.

Pomozi mi, tetka

Tetka Zijada je objasnila da je Nizama željno čekala svog oca i da se jako radovala njegovom dolasku, ali je došao Nermin.

– Pogledao sam kroz kuhinjski prozor i vidio ga kako trči prema kući. Samo sam joj rekao: “Nermin.” Dok je on lupao po vratima, ona je ušla u sobu mog sina i zaključala vrata. Pucao je na ulazna vrata, šakama razbio stakleni zid sa terase, iskrvario i ušao u kuću. Zvao sam u pomoć, ali ko će mu doći? I neki radnici su bili tamo, kada je pucao, oni su pobjegli. Ušao je, prislonio pištolj na moju glavu i pitao: “Gdje je on?” Dijete je zaplakalo, čulo je i krenulo prema sobi. Nizama nije htio da izađe iz sobe, uzeo je bebu i izašao. Tada je i ona sišla, tvrdili su. Sve se to nastavilo, policije nigdje nije bilo. Nizama je plakala, vikala. Pogledala me i rekla: “Pomozi mi, tetka.” Nikada to neću zaboraviti. Moj sin je krenuo prema njoj jer je molila za pomoć. Nermin, koji je sa bebom stajao pored auta na putu,Kada je Nedim pao, Nizama je sjeo u auto, da ne bi nastavio da puca . Jedan od komšija pozvao je hitnu pomoć. Došli su i oni, ukrcali ranjenog Nedima, policije još nije bilo – kaže Zijada.

Dok je bila u bolnici sa sinom, Sulejmanović je pretukao Nizamu, pucao joj u glavu i ubio još dvije osobe. U 10.33 sati pozvao je Zijadu.

– Vjerovatno da čujem njene vriske. Napisao mi je: “Kučko, zašto se ne javljaš?!” Pozvao je i njenu bolesnu majku da sluša kćerku kako vrišti i moli za svoj život i život svog djeteta.

Policajka je provocirala Nizamu

U salu u kojoj je radio Nermin došla je i Dženana Selimović, policijski službenik Policijske uprave Gradačac. Iako to negira, Zijada tvrdi da je bila u vezi sa Sulejmanovićem.

– To se znalo, nije tajna, bili su zajedno u Crnoj Gori na moru. Nazvala je Nizama i rekla: “Vidi, moja minđuša je na vratima tvog auta.” Sedam dana prije krvoprolića bili su zajedno na bazenima u Orašju, nisu se krili. Nizama je znala, rekli su joj ljudi, ali je bila trudna. Ubrzo je došlo dijete i nadala se da će biti bolje – otkriva Zijada.

Međutim, Dženanin poslodavac, PU Gradačac, suspendovao ju je s posla zbog druženja sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Imao zakazano vjenčanje

– Hodala je ponosno, uvijek je bila njegovana, kuća joj je bila uredna. Posebno se brinula o njemu. Zaista se trudila da taj brak potraje. Ona se kod njega uselila tek prije porođaja, inače mislim da su bili u vezi oko četiri godine – kaže Zijada.

Međutim, prema pisanju mnogih medija, ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović imao je za 16. avgust zakazano vjenčanje sa trećom suprugom. Vjenčanje je trebalo biti u Brčkom, a žena koja je trebala postati njegova supruga je navodno iz Njemačke.

Kurir.rs/Jutarnji list/Raport.ba