Početna Vijesti Samir Pamuković, tetak brutalno ubijene Nizame: Beba je dobro mašallah, a nama...

Samir Pamuković, tetak brutalno ubijene Nizame: Beba je dobro mašallah, a nama ostaje trauma za cijeli život

Prošlo je osam dana desila se tragedija koja je BiH zavila u crno. Nizama Hećimović brutalno je pretučena pa ubijena od strane nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića u Gradačcu i to pred očima njihove kćerke od devet mjeseci. Njeno ubistvo je prenosio uživo na Instagramu.

https://www.youtube.com/watch?v=jkIwCYSA9x4&feature=youtu.be

Nizama se u danima prije krila kod tetke Zijade, ali ju je ubica, nažalost, pronašao i presudio joj, ali i ranio Zijadinog sina koji je pokuša pomoći djevojci. Prema riječima Nizaminog tetka Samira Pamukovića beba je dobro, ali, odraslima je trauma ostala za čitav život.

– Beba je dobro mašallah. Još se sređuje ta papirologija. Teško je sve ovo. Vrača se film na onaj teški dan koji se nikada neće zaboraviti. Nije lako – kaže Pamuković za „Avaz“.

Kazao nam je i da mu se sin Nedim oporavlja i da je izašao iz bolnice.

– Što se tiče rane još je malo… Sve je to još svježe. Nedim je izašao iz bolnice, ali još je sve svježe. Ostale su traume. To se ne može zaboraviti nikad. Ona je sve to gledala kao i moja supruga Zijada. Samo da Zijada ostane psihički zdravo. Teško ovo sve podnosi – kazao je Pamuković.

Također je potvrdio i da radnik s benzinske, na koju je Nermin došao i tražio mu da natoči gorivo, od straha još nikada nije progovorio.

– Neću nikog da optužujem. Neka sud i policija odluče ko je kriv za smrt naše Nizame – kazao je Pamuković.

O krvavom danu kada je ubica došao na vrata, Zijada je za „Avaz“ nedavno kazala da je Nermin uzeo bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka.” Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć – govori Pamuković-Vuković i briznu u plač.

Izvor: Avaz