Početna Vijesti Kerim Hasić suspendovan zbog pumpice za astmu, emotivnu poruku poslao njegov otac...

Kerim Hasić suspendovan zbog pumpice za astmu, emotivnu poruku poslao njegov otac Kemal

Kad smo dobili nalaz blaga riječ je bio šok, rekao je otac

Kemal Hasić, otac džudiste Kerima Hasića, koji je suspendovan na dvije godine, kazao je da je njegov sin suspendovac zbog pumpice za astmu.

– Želim ovako javno da se obratim svim prijateljima iz svijeta sporta i muzike u Bosni i Hercegovini, moj Kerim Hasić je suspendovan na dvije godine. Zabranom učešća u sportu od strane antidoping agencije BiH pozitivan je bio na Fluticasone propionate S9, znam da nemate pojma šta je ovo ,kao ni ja što nisam znao.

 

Nosi je već sedam godina
Radi se o pumpici za astmu koju moj Kerim koristi već sedam godina… Kad smo dobili nalaz blaga riječ je bio šok, od tada kreću naše muke, pogotovo njegove, da dokažemo da nismo ništa uradili namjerno.Obavjestili smo komisiju da je Kerim bio teško bolestan prije par godina, da je bio životno ugrožen,donosimo svu medicinsku dokumentaciju da su mu:

Operisana pluća da ima rez 40 cm preko leđa

Da mu je istovremeno urađeno slijepo crijevo

Da je preživio dvije bronhoskopije (jedva)

Da je oporavak trajao preko godinu dana

Sve navedeno je komisija prihvatila i dokazali smo da nije bilo nikakve namjere, pogotovo što je ova supstanca zabranjena u ovoj godini, rekli su nam da smo trebali pratiti Sluzbene Novine i da su oni tamo sve objavili. Većina vas zna da je moj ponos bio teško bolestan i za to vrijeme dok sam molio Allaha dž.š. da mu sačuva život nisam ni u snu pomislio kakav će sportista postati…

Kameni dječak
Moj kameni djecak od borbe za život je došao do 6. šampionskih naslova BiH, tri balkanske medalje i srebra na Evropskom kupu, biva proglašen sportskom nadom BiH i sve se srušilo u trenu… Dok ovo pišem drhtim, on plače, žena plače, brat mu plače… Volim te životom kao što otac voli, ti si moj ponos, vama gospodo iz doping agencije želim da se dugo osjećate kao mi sad. Vi niste prijatelji sporta nego suprotno, uništili ste snove jednog vrhunskog momka, nek vam je nadušu.

Zahvaljujemo se Branislavu Brani Crnogorcu, Arijani Jahi što su uz nas u ovim teskim momentima Kerimove karijere… P.S. u njegovom mladom životu je već previše bitki bilo, možda se i vrati, čudni smo mi Hasići kad nas diraju… Sportski pozdrav svima – naveo je Kemal Hasić.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0LtgY9jnLoSB9WoeGPCzDY74SuV6qQzwCTCmkabXYb2HWaMRMkGwpYnJRnQHZr1MPl&id=100002492864420&mibextid=Nif5oz

Avaz.ba