Početna Vijesti Ko je bila mučena Nizama tužnih očiju: Brižna majka, ljepotica, “optimista”, ali...

Ko je bila mučena Nizama tužnih očiju: Brižna majka, ljepotica, “optimista”, ali sama i bez podrške…

“Život je prekratak da oponašate bilo koga drugog, bolje da budete svoji!”; “Bore samo treba da budu na mestima gde su ranije bili osmesi”; “Život je lep”; “Sreća se nalazi u svemu, treba je samo znati izdvojiti”; “Izaberite dobrotu i često se nasmejte”…

Ovo su samo neke od objava koje je za života mučena Nizama Hećimović (38) objavljivala na društvenim mrežama, uz svoje fotografije i neke njoj najvažnije događaje.

Poput rođenja ćerkice Lene, koju je donela na svet 8. novembra prošle godine, kada je napisala na svom Fejsbuk profilu: “Najvažnija stvar koju sam u životu uradila je ta što sam postala tvoja majka!”

Iako je tim javno dostupnim postovima upadljivo širila optimizam, ili to pokušavala kako bi sebe i druge ubedila da ipak nije sve tako crno, utisak je da su na svim slikama njene oči uvek tužne i da krije neku tajnu.

Kao da nije imala podršku i oslonac u porodici i okruženju, već je svoju muku i probleme čuvala za sebe i u sebi, ne želeći da njima ikoga opterećuje. Sve se čini da joj je njen ljubimac, plavi ruski mačak Cezar koga je obožavala, bio najbliži prijatelj!

Mnogo je tekstova ispisano ovih dana o stravičnoj sudbini koju je doživela i njenom dželatu Nerminu Sulejmanoviću (35), nevenčanom suprugu koji ju je mučki prebio i u direktnom prenosu ubio.

Ali, nijedan o tome zašto od nasilnika nije pobegla kod svojih roditelja, koji takođe žive u Gradačcu, već kod tetke iz čije kuće ju je monstrum na silu izvukao i oduzeo joj život. Da li su njeni najbliži bili upoznati sa tim kakav pakao živi u zajednici sa Nerminom? Ako jesu, da li su mogli da joj pomognu ili su se distancirali?

Neće biti da su samo zakazale institucije, policija i sud, a jesu i to “debelo”. Mnogo je tu još pitanja bez odgovora. Evidentno je da je pokojna žena bila bliska sa rođenom sestrom Eminom, koja je sa suprugom Mirelom i preuzela starateljstvo nad njenom sirotom ćerkicom, ali na Nizaminom profilu ne postoji nijedna fotografija sa ocem Nusretom i majkom Suadom. Brata, zaštitnika, nije imala…

Ljepotica i zvijer
Čak i njene koleginice, sa kojima je radila u firmi “Kula” u proizvodnji modne konfekcije, sa suzama i u šoku su izjavile da nikada od nje nisu čule da se žali na svoj privatni život. Naprotiv!

Posebno intrigira kako se i zašto uopšte takva lepotica i skromna osoba, kakva je Nizama bila, našla u vezi sa jednim osvedočenim kriminalcem poput Nermina za koga bi svako, ko ga prvi put vidi u životu, mogao da kaže da je “nevolja”. Svojom voljom ili pod prisilom…

informer.rs