Početna Vijesti Adis pretukao partnericu, uhapšen je jer je već bio u zatvoru zbog...

Adis pretukao partnericu, uhapšen je jer je već bio u zatvoru zbog nasilništva

22.01.2022., Mostar - Na podrucju naselja Balinovac doslo je do sukoba navijaca u kojima je jedna osoba zadobila ozljede, policijska istraga je u tijeku. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

“Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela. Zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora”

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona,danas je rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Adisu Š. (51), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva HNK, osumnjičeni Adis Š. se tereti da je u utorak, 15. augusta, oko 01,15 sati, u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju duže vremensko razdoblje koristi sa izvanbračnom partnericom S. K. I dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, počeo je galamiti, lupati i razbijati stvari i predmete po kući.

Zalio je vodom
-Nakon toga je oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem. Kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao je za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave. Za to vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara – naveli su iz Tužilaštva HNK.

Općinski sud u Mostaru je, naglasili su, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

BONUS VIDEO:

Izdržavao kaznu zatvora
– Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela. Zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo – naveli su iz Tužilaštva HNK.

fokus.ba