Početna Vijesti Primio prvi metak da spasi Nizamu: Ovo je hrabri brat od tetke...

Primio prvi metak da spasi Nizamu: Ovo je hrabri brat od tetke ubijene Nize kom je pomahnitali Nermin zakucao na vrata

Nedim P, brat od tetke brutalno ubijene Nizame Hećimović, prvi je primio metak od pomahnitalog ubice kako bi zaštitio svoju sestru kada je Sulejmanović zakucao na vrata njegove majke i pogodio ga u nogu.

Zijada, tetka ubijene Nizame, otkrila je da se Nizama skrivala kod nje u kući sedam dana prije no što ju je Nermin pronašao.

– Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju. Osmi dan je saznao gdje se krije – izjavila je Zijada koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

– Nermin je došao, dole je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: “Gdje je?!” – ispričala je Zijada.

Nizama se sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.

– Tu je ispalio metak, nije odmah mogao da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Uspio je da razvali vrata i uđe u sobu. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga napolje – ispričala je Zijada.

Nermin Sulejmanović je uzeo bebu, odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama je udarao. Kada su izašli iz kuće on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti! Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka”. Ja joj nisam mogla pomoći – ispričala je tetka Zijada.

Kurir.rs