Početna Vijesti Oglasila se policajka i otkrila u kakvim je vezama bila sa monstrumom...

Oglasila se policajka i otkrila u kakvim je vezama bila sa monstrumom Nerminom Sulejmanovićem

Dž.S. i L.N.. posljednjih sudana najomraženije osobe u regionu. L.N., sudija, jer je odbila da izrekne zabranu pristupa Nerminu Sulejmanoviću Nizami Hećimović, policajka Dž.S., jer je, tvrde u Gradačcu, ona otkrila Sulejmanoviću Nizamino skrovište.

Oba postupka su, kako se navodi, indirektno dovela do svirepog ubistva Nizame Hećimović, koju je njen nevjenčani suprug i otac njihove devetomjesečne kćerke pretukao do neprepoznatljivosti, a potom pucao u čelo u direktnom prenosu na Instagramu. Za to vrijeme kćerka je ležala uplakana u majčinoj krvi na terasi vikendice u Sibovcu kod Gradačca.

Jutarnji list došao je do Dž.S., koja je tada bila na ljetovanju u Italiji i već danas se vratila u Gradačac. Po povratku, čeka je disciplinski postupak, prijeti joj suspenzija u PU Gradačac gdje je zaposlena. Ne samo da je odala Nizamu, dovoljno je da je održala vezu sa osobom iz kriminalnog miljea. Nermin Sulejmanović je imao debeo dosije, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljen za porodično nasilje i ubistvo u pokušaju. U Kazneno-popravnom zavodu Zenica proveo je nekoliko godina.

Dž.S. je odgovorila na poruku u kojoj su je mediji pozvali za komentar i njenu stranu priče, ali je rekla da ona sama ne može da govori dok se ne konsultuje sa advokatom.

Njen advokat tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije otkrila Nizamino skrovište, već da sa Nerminom Sulejmanovićem nije imala nikakve veze, pogotovo ne ljubavne.

– Ono što mogu da vam kažem jeste da moja branjenica Dž.S. nije imala kontakt sa osobom koja je počinila ova teška krivična djela, niti je imala bilo kakve informacije o tome gdje se nalazi osoba koja je poginula u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji sa tužilaštvom vode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema indicija da je imala bilo kakvu vezu sa ubicom. Ona je policajac u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakoga poznaje, pa se zna da je uzoran službenik protiv kojeg nikada nije pokrenut disciplinski postupak. Tvrdimo da nikome nije dala nikakve podatke o žrtvi, niti je, uostalom, bila raspoređena na radno mjesto gdje bi imala pristup takvim podacima – rekao je Jutarnjem advokat sa istim prezimenom kao ubijena Nizama Hećimović.

– I mediji je linčuju bez razloga. Sve je to neosnovano dok ne postoje makar indikativni dokazi da je ona uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem. Kažu i da je pobjegla u Italiju, ali je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javljati svojoj Policijskoj stanici Gradačac, i nastaviti sa svojim dužnostima. Ukoliko se utvrdi da Dž.S. nije imala nikakve veze sa ubicom, pokrenućemo niz tužbi u njenom interesu – kaže advokat.

Advokat je potvrdio da se njegovoj klijentkinji prijeti na razne načine.

– Mojoj branjenici se prijeti životom, a ja ću rano ujutro kontaktirati Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije dvadesetčetvoročasovnu zaštitu pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu dok se ne utvrdi da li je je odgovorna za sve što joj se radi na teretu. Njen život je trenutno u opasnosti – rekao je advokat.

(Republika/Jutarnji.hr)