Početna Vijesti Uznemirujući video: Objavljena nova snimka iz Atene, vidi se napad na ubijenog...

Uznemirujući video: Objavljena nova snimka iz Atene, vidi se napad na ubijenog navijača

Grčki medij SKAI objavio je nove snimke sukoba navijača u Ateni, a jedna od njih prikazuje trenutke prije smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Preminuli Katsouris nosio je plavu majicu i motociklističku kacigu. Na snimci se vidi kako ga neko sustiže i udara.

U petoj minuti i 56. sekundi televizijskog priloga vidi se da ubijeni nakon ranjavanja ulazi u trgovinu i ruši se iza frižidera.

Nakon toga slijede snimke na kojima se vidi da ga neko udara predmetom koji podsjeća na palicu, nakon čega Katsouris skida kacigu te se vidi da na glavi ima tzv. fantomku. Nakon udarca je pobjegao i gledao u ruku.

Dio snimki, one na kojima je Katsouris, objavljen je i na X-u, bivšem Twitteru. Ovdje su poredane hronološki.

Grčki medij Newsit piše da prvi DNK uzorci koji su prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Advokat porodice 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, ubijenog u neredima u Grčkoj, Christos Mavromatis, govorio je za grčki ERT. Rekao je da ne zna je li ubojica među 105 huligana koji su uhapšeni i zadržani u pritvoru.

“Bojim se da, ako nećemo imati brze rezultate, sigurne rezultate, da će krenuti rasprava koja će imati gotovo provokativnu logiku, svako će se oglašavati i govoriti da je počinitelj Hrvat, drugi će reći da je počinitelj Grk… Predsjednik Hrvatske reći će svoje. Grci će reći svoje. Svatko će ispričati svoju priču. Riskiramo ulazak u raspravu dok je materijal nepotpun, dok materijal ne nudi dokaze”, rekao je.

Mavromatis je izrazio uvjerenje da postoji materijal koji će dovesti do identifikacije počinitelja.

“Mislim da materijal postoji. Imamo video, vizualni materijal, imamo biološki materijal, imamo sredstva koja su eventualno korištena za počinjenje zločina. Imamo hapšenja. Jao nama ako u ovom slučaju gdje imamo sve – ne nađemo počinitelja”, rekao je.

Source.ba