Početna Vijesti PSIHOLOŠKI PROFIL/ Ekspert o ubici iz Gradačca: Klasični psihopata sa nedostatkom samopouzdanja

PSIHOLOŠKI PROFIL/ Ekspert o ubici iz Gradačca: Klasični psihopata sa nedostatkom samopouzdanja

Najgore je forenzičaru koji poslije nas mora pregledati sve video snimke i upisati sve detalje, poručio je

Inspektor za cyber kriminal Saša Petrović je za N1 govorio i o psihološkom profilu ubice iz Gradačca. Naime, Petrović je kazao da se radi o klasičnom psihopati, sa nedostatkom samopouzdanja.

– Klasični psihopata, nedostatak samopouzdanja. Vjerovatno se radi i o upotrebi anaboličkih steroida. Ja sam bio u specijalcima gospodina Vikića, znam šta je potrebno za onakvu masu. Prevelika količina prouzrokuje nasilništvo uz ostale faktore. Kukavica. Takvi ljudi kao on i slični kod nas u policiji sjede i plaču, a tamo gdje mogu iživljavaju se na nejakoj osobi i slabijoj od sebe. Vjerovatno je to i naučio od nekog, da ne uvrijedim nikog – pojasnio je Petrović i dodao:

“Ovi što podržavaju, to im je jedini način ekspresije nezadovoljstva svojim životom. U većini slučajeva to su maloljetnici, žele postati popularni i sakupljati lajkove. Ljudima je u prirodi uvijek bilo da gledaju nasilne stvari, prije su to bila javna pogubljenja, neko gleda iz zadovoljstva, nego iz sažaljenja.”

– Meni nije problem gledati obdukciju, ali jeste video kao ovaj. Najgore je forenzičaru koji poslije nas mora pregledati sve video snimke i upisati sve detalje, poručio je.

(DEPO PORTAL/dg)