Početna Vijesti Novosti Tata saznao da sin maltretira prijatelja iz razreda: Njegova reakcija postala hit

Tata saznao da sin maltretira prijatelja iz razreda: Njegova reakcija postala hit

Jedan tata postao je viralni hit na TikToku nakon što je objavio video o tome šta je učinio kad je saznao da njegov sin maltretira i ismijava prijatelja iz razreda. Odlučio je razgovarati s njim, a umjesto da ga natjera da mu se izvine, napravio je nešto bolje.

U snimci koja je u vrlo kratkom vremenu postala viralna, Petrik Forset (Patrick Forseth) otkrio je kako je u mailu učiteljice dobio informaciju da njegov 9-godišnji sin Linkoln (Lincoln) ismijava jednog dječaka iz razreda.

Umjesto da ga natjera da mu se izvine, ovaj samohrani otac dosjetio se nešto drugačije ideje. Nakon što su razgovarali o tome što se dogodilo, rekao je sinu da sam smisli kako će ispraviti stvari između sebe i svog prijatelja.

– Nisam tražio od njega da mu se izvine, već sam objasnio kako još ima vremena ispraviti pogrešku koju je napravio. Ne možemo vratiti vrijeme, ali uvijek možemo pokušati ispraviti stvari – objasnio je u videu koji ima preko 800 hiljada pregleda.

Njegov sin napravio je upravo to. U školi je razgovarao s dječakom kojeg je povrijedio i pitao ga šta voli, na šta mu je dječak odgovorio da najviše voli Pokemone. Linkoln je imao dvije zlatne Pokemon karte koje mu je zatim odlučio pokloniti. Njegova se gesta svidjela dječaku, koji ga je od sreće čak i zagrlio. Kako je objasnio tata, bilo kakvo inzistiranje na neiskrenom izvinjenju ne bi popravilo situaciju.

– Samo iskren razgovor daje rezultate. Tako učimo svoju djecu kako riješiti problem i ispraviti stvari kada pogriješimo – dodao je tata Petrik, čija je ideja oduševila komentatore na društvenim mrežama.

@black_belt_in_mom Lessons from a six year old. #No is a complete sentence. #Soproud ♬ original sound – Caycie

source.ba