Početna Vijesti Da vratimo Necu porodici: Nišlija (30) zbog posla otišao u Ameriku, pa...

Da vratimo Necu porodici: Nišlija (30) zbog posla otišao u Ameriku, pa poginuo! Prijatelji skupljaju novac da tijelo dopreme kući

Nišlija Nemanja R. (30) nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Americi prije nekoliko dana, a njegovi prijatelji pokrenuli su akciju preko internet platforme “Go fund me” da se sakupi 70.000 dolara kako bi se njegovo tijelo dopremilo u Srbiju.

Nemanja je rodom iz Niša gdje živi njegova porodica, a on je zbog posla već neko vrijeme boravio u mestu Aleksandrija u Virdžiniji (SAD). Bližih informacija o okolnostima nesreće u kojoj je poginuo Nemanja R., u javnosti za sada nema.

Prve informacije o ovom tragičnom događaju mogle su se pročitati putem internet platforme “Go fund me” gdje su njegovi prijatelji započeli prikupljanje pomoći u iznosu od 70.000 eura kako bi se njegovo tijelo prevezlo do Srbije.

– Nikada ovo nisam pomislio da ću morati da pokrenem ali nažalost moram. Naš dragi drug i brat Nemanja nije više sa nama, imao je saobraćajnu nesreću prije neku noć iz koje se nije izvukao. Otišao je i ostavio nam je veliki bol za sobom ali isto i jedan zadatak, a taj zadatak je da se sada svi mi Srbi skupimo i dostavimo Nemanjino tijelo do Srbije njegovoj porodici. Ova akcija nije nešto što će nam vratiti Nemanju u život ali ćemo ovim putem pokazati ljubav prema njemu! Počivaj u miru Neco! – napisao je na ovom sajtu B.C., Nemanjin prijatelj, koji je naveden kao pokretač akcije.

On je naveo u objavi da svi Nemanjini prijatelji mogu da dođu 19. marta u Crkvu Sveti Luka (10660 River Road, Potomac) gdje će, poslije jutarnje liturgije, biti održan pomen Nemanji.

– Zato, ko god može, dođite da pošaljemo poslednji pozdrav našem voljenom bratu – napisao je Nemanjin prijatelj.

Vijest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Fejsbuk strani crkve Svetog luke u Vašingtonu (St. Luke Serbian Orthodox Church of Washington, DC).

– Draga braćo i sestre sa velikom tugom obavještavamo da je naš parohijanin Nemanja R. tragično preminuo prije par dana u saobraćajnoj nesreći. Pozivamo sve osobe koje su poznavale Nemanju da dođu u crkvu naredne nedjelje, 19. marta, kada ćemo poslije Svete Liturgije odslužiti Pomen za pokoj njegove duše. Pozivamo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da pomognu prenos njegovog tijela u Srbiju, gdje će biti sahranjen.

Nemanjini prijatelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca na ovoj stranici.

Vječan mu spomen, navodi se u internet objavi crkve Sveti Luka u Vašingtonu.

Objava na ovoj mreži, privukla je veliku pažnju pa je za svega jedan dan sakupljeno više od 60.000 dolara, od ukupno potrebnih 70.000 dolara.

Nišlije na društvenim mrežama dijele objavu i izjavljuju saučešće povodom smrti mladića koga u gradu na NIšavi pamte kao izuzetno vrijednog i dobrog čovjeka.

– Počivaj u miru druže dobri. Duboko saučešće i svu snagu želim njegovoj porodici u ovim teškim trenucima, stoji u jednoj od objava na platformi “Go fund me”.

Prijatelji se opraštaju od Nemanje i preko “Fejsbuka”.

– Neka ti je laka zemlja brate i srećan put. Ovom prilikom bih htio da zamolim sve prijatelje koji su poznavali Nemanju ili imaju želju da pomognu bilo kakvom donacijom da se njegovo tijelo vrati u Srbiju. Hvala!!, napisao je jedan od njegovih prijatelja na “Fejsbuku”.

Izvor: Kurir/Blic