Početna Vijesti Evo šta je Azra Šabanović javno tražila četiri dana prije egzekucije Ranka...

Evo šta je Azra Šabanović javno tražila četiri dana prije egzekucije Ranka Eskobara!

Osumnjičena studentica Azra Šabanović iz Brčkog, koja je u utorak uhapšena po međunarodnoj potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, samo četiri dana prije zločina javno tražila stan u Beogradu, piše Kurir.

Ranko Eskobar brutalno je ub.jen na jednoj benzinskoj pumpi kada je kao stalni gost došao u lokal i sjeo da sačeka navodne kupce automobila. Međutim, lažni kupci, tačnije osumnjičeni Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva maskirani, s kapuljačama na glavi i hiruškom maskom preko lica, upali su u objekat, izvadili pištolje i ispalili kišu metaka u Radoševića.

Brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije svi osumnjičeni za ovu likvidaciju su ubrzo lišeni slobode, a među uhapšenima je i maloljetnica (17) koja je imala svoju ulogu u ovoj likvidaciji, kao i studentkinja koja je uhapšena.

Sudeći prema društvenim mrežama, osumnjičena Azra Šabanović je 5. marta na jednoj Facebook stranici tražila stan uz određene uslove i cijenu koja bi joj, navodno, najviše odgovarala.

– Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cijena bi bila do 400 eura – napisala je Azra Šabanović.

– Radošević je, kako je dosadašnja istraga pokazala, bio na pumpi bez obezbjeđenja, a da je kupce za skupocjeni automobil čekao upravo na pumpi. Ranko Eskobar je, inače, bio u biznisu s automobilima koje je preprodavao, a od određenih je pravio i automobile sa zatamnjenim staklima, ali i blinde – podsjeća izvor upoznat sa slučajem.

Ranko Radošević, koji je prošlog četvrtka ubijen naočigled brojnih očevidaca, navodno je označen kao vođa nikšićkog klana, ali i kao blizak saradnik pokojnog šefa škaljaraskog klana Jovana Vukotića koji je, također, brutalno likvidiran 8. septembra prošle godine u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom M. i djetetom.

ekskluziva.ba