Početna Vijesti Ovo je navodno studentica koja je uhapšena u Sarajevu zbog ubistva Eskobara:...

Ovo je navodno studentica koja je uhapšena u Sarajevu zbog ubistva Eskobara: U Studentskom domu Bjelave privedena (foto)

Policija je jučer u Sarajevu uhapsila 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) u Rušnju.

Šabanović je uhapšena u Studentskom domu Bjelave. Djevojka je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smjer Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

“Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmijenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića”, kaže sagovornik Telegrafa.

Inače, za njenim saradnikom, Markom Pjanovićem iz Brčkog, policija i dalje traga i traži pomoć da javite najbližoj policijskoj stanici ukoliko ga vidite.
“Prema našim saznanjima kretanje ovog lica je u posljednja 24 sata primjećeno na području Bjeljine. Molimo građane ukoliko primjete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj ‘122’ ili se obrate najbližoj policijskoj stanici”, naveli su.

Inače, očekuje se da će Azra biti uskoro isporučena Srbiji po zahtjevu te zemlje.

Nezvanično, Šabanović i Pjanović su momak i djevojka.

Ranije su uhapšeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva. Oni su od ranije poznati policijskim organima.

“Stefan Z. kako se sumnja, odranije je poznat policiji i navodno je 2021. izašao iz zatvora. Osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina bio je na robiji pet godina zbog droge nakon što je 2017. uhvaćen sa većom količinom narkotika”, navodi izvor Kurira i dodaja da se on u zatvoru povezao sa opasnim momcima.

Navodno, nakon što je izašao sa dugogodišnje robije, prema riječima izvora upoznatog sa slučajem, Stefan Z. je opet krenuo starim putem i često se hvalio da je kriminalac.

“Nije se opametio i sumnja se da je pristao na ubistvo jer je bio dužan nekim opasnim momcima iz kavačkog klana, a tom likvidacijom je navodno trebalo da namiri dug”, kaže izvor navedenog medija.

On dodaje da i drugi osumnjičeni za ubistvo Eskobara, Luka V., takođe, ima problematičnu prošlost.

“Luka V. iz Kraljeva je odranije poznat po problematičnom ponašanju i u gradu su svi znali da konzumira nedozvoljene supstance. Pored toga, skoro uvijek je bio u društvu lokalnih dilera”, navodi isti izvor.

Dalje navodi da je Luka V. iz dobre i čestite porodice, ali da je on odavno van nekog normalnog kodeksa ponašanja i da je krenuo stramputicom.

“Porodica mu je divna, normalni ljudi, koji su poštenim radom sve stekli, ali je on kao neki izrod, neka crna ovca u familiji. Njegov pokojni stric je bio cijenjeni sudija, a eto kako je on završio”, kaže izvor i dodaje da je osumnjičeni često pravio probleme u kraljevačkim lokalima.

“Luka je u jednom kafiću u centru grada nakon nekog koškanja besan uzeo nož i stavio ga sebi pod grkljan. Htio je da se zakolje, jer je ispala neka frka. Toliko je bio nestabilan, pod dejstvom alkohola i nedozvoljenih supstanci ne zna šta radi, pa je tada nastala jeziva scena, jer su svi počeli da vrište i bježe iz lokala, a on je mrtav hladan sklonio nož i nastavio da pije”, navodi izvor Kurira.

Pored Stefana Z. i Luke V. uhapšena je i jedna maloljetnica, kojoj je kao i njima dvojici određen pritvor.

Kako Alo saznaje, osumnjičeni Stefan Z. navodno je za zločin dobio svega – 500 eura.

Izvor lista navodi da je nalogodavac jednom osumnjičenom navodno dao 500 eura prije ubistva, ali mu je “obećao da će mu po završetku posla dati 100.000 eura”.

“S.Z. je stigla kesa s pištoljem uz poruku: ‘Kad ga rokneš, dobijaš još 100.000 eura'”, kaže izvor lista.

Ipak, policija je dva dana poslije zločina otkrila da se osumnjičeni kriju u stanu u Novom Beogradu, nakon čega je krenula u akciju. Nakon što su uhapšeni, kod njega je nađeno tih 500 eura, koje nije stigao da potroši.

Ranko Radošević (54), poznat po imenu Eskobar, ubijen je oko 11 sati 9. marta na pumpi u Rušnju, u Srbiji, a kako tvrde svjedoci događaja, čulo se oko pet-šest pucnjeva. Međutim, svi su mislili da su to petarde.

“Čuo sam da puca, mislio sam da su petarde. Sjedio sam sa drugom na kafi kada se čuo rafal. Moj drug je instiktivno skočio dole, ja za njim. Vidjeli smo da je čovjek pao, a onda je prišao jedan muškarac i nastavio da puca u njega dok je ležao. Nisam vidio napadače, samo siluete. Sakrio sam se iza fotelje, samo sam se skupio i gledao kako da sačuvam živu glavu”, rekao je jedan od svjedoka događaja.

Ubistvu je svjedočilo između 10 i 20 osoba uključujući radnike i goste kafića i benzinske pumpe. Auto plac koji se nalazi uz samu pumpu vlasništvo je ubijenog, a on je tu prodavao automobile. Prema nezvaničnim informacijama, Radoševiću je ispaljeno pet metaka u tijelo, a dva u glavu.

Forenzičari su, osim pumpe i kafića, pregledali i žardinjere ispred kuće u blizini pumpe i na tom mjestu navodno pronašli neke tragove.
Radošević je navodno bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

source.ba