Početna Vijesti Azra koja je uhapšena u Studentskom domu Bjelave je navodno bila u...

Azra koja je uhapšena u Studentskom domu Bjelave je navodno bila u vezi sa Markom Pjanovićem: Za 500 eura ubijen Ranko Eskobar?

Policija je jučer u Sarajevu uhapsila 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) u Rušnju.

Šabanović je uhapšena u Studentskom domu Bjelave. Djevojka je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smjer Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

“Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmijenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića”, kaže sagovornik Telegrafa.

Inače, za njenim saradnikom, Markom Pjanovićem iz Brčkog, policija i dalje traga i traži pomoć da javite najbližoj policijskoj stanici ukoliko ga vidite.
“Prema našim saznanjima kretanje ovog lica je u posljednja 24 sata primjećeno na području Bjeljine. Molimo građane ukoliko primjete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj ‘122’ ili se obrate najbližoj policijskoj stanici”, naveli su.

Inače, očekuje se da će Azra biti uskoro isporučena Srbiji po zahtjevu te zemlje.

Nezvanično, Šabanović i Pjanović su momak i djevojka.

Ranije su uhapšeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva. Oni su od ranije poznati policijskim organima.

.source.ba