Početna Vijesti Novosti Srce mu prepuklo kad je čuo da mu je brat preminuo: Majka...

Srce mu prepuklo kad je čuo da mu je brat preminuo: Majka ostala bez oba sina za dan!

Večeras, nešto prije 17 časova, umro je, iznenada, u dvorištu porodične kuće Milisav Maksimović (49), pošto je samo manje od sat vremena prije toga obavešten da mu je umro brat Milan (47) u Sloveniji.

Milan, inače gluhonijem, bio je u Sloveniji, gdje je igrao utakmice sa gluhonijemima, u organizaciji njihovih udruženja, što je često činio. Bio je vrstan fudbaler, koji je, i dalje, igrao „kao mladić“. Uzroci njegove smrti su još, zvanično, nepoznati.

Poznato je da je njegov brat teško primio tu vijest.

Jauci su se čuli na sve strane oko njihove kuće, nedaleko od željezničke pruge i stanice. Milisav je, u jednom trenutku, otišao iza kuće. Nije ga bilo neko vrijeme, onda su ga ukućani, komšije i prijatelji tražili i pronašli mrtvog. Ljekari su samo konstatovali smrt.

– Klasičan primjer kako je bratovljevo srce „puklo“ od tuge – pričaju rođaci Maksimovića iz Tršića, koji su odmah došli, ne sluteći da jednu tragediju prati, istovremeno i druga.

– Živjeli su u istom dvorištu. Milisav je imao troje djece, a Milan dvoje.

Jecaji, tuga, muka i bol ne prestaju. Pored djece i supruga za dvojicom Maksimovića, inače divnih i časnih, i prije svega vrijednih ljudi, plaču i jauči njihov a čeljad i majka Milanka.

– Ni u najcrnjem snu nismo mogli ovako nešto da usnimo – kaže ujak Milanov i Milasavljev Milutin Matić iz Vukovog Tršića.

– Kakvi su to momci, delije, karakteri…Eto, zato su se ljudi „slili“ u njihovo dvorište, da teše, pomognu, ali utjehe nema.

ekskluziva.ba