Početna Vijesti Novosti Nastavljen međunarodni turnir u Sarajevu: Sankcionisana ekipa iz Splita koja je uzvikivala...

Nastavljen međunarodni turnir u Sarajevu: Sankcionisana ekipa iz Splita koja je uzvikivala “Ubij Srbina”

Inače, sarajevska policija je danas identifikovala i uhapsila četiri mladića zbog incidenta na Ilidži

Međunarodni turnir u Sarajevu “Šampion junior kup” nastavljen je nakon sinoćnjeg incidenta i napada u kojem je jedna osoba zadobila povrede.

Učešće će nastaviti i mališani fudbalskog kluba Zvezdara, koji su odlučili ostati u Sarajevu.

Organizatori su naveli da je ekipa iz Splita, čiji igrači su uzvikivali “Ubij Srbina” je sankcionisana. Ubuduće, ta ekipa neće učestvovati na ovom turniru.

– Da, turnir je nastavljen i danas se završava. Ekipa iz Splita čiji su igrači pjevali negativne pjesme koje su bile protiv Srbije je dikvalificirana – rekao je Prguda za portal “Avaza”.

Inače, prema fudbalskim pravilima, obaveza delegata (ukoliko ga ima) i sudije je da u ovakvim i sličnim situacijama prekinu utakmicu i sankcionira činovnike incidenta.

– Meč nije prekinut zato što su u pitanju mala djeca od 10 godina i trener ih je njihov odmah utišao – kazao je za portal „Avaza“ Prguda.

Inače, sarajevska policija je danas identifikovala i uhapsila četiri mladića zbog incidenta na Ilidži.

Uhapšeni su: E. B. rođen 2003.g. nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996.g. nastanjen na području općine Ilidža, H. D. rođen 1995.g. nastanjen na području općine Ilidža i E. H. rođen 2000.g. nastanjen na području općine Vogošća.

avaz.ba