Početna Vijesti Novosti MIHAILO POŠAO U PODRUM PO KROMPIR, PAO MRTAV ČIM JE OTVORIO ORMAR!...

MIHAILO POŠAO U PODRUM PO KROMPIR, PAO MRTAV ČIM JE OTVORIO ORMAR! Za njim krenuli žena, sin i baka i umirali jedno za drugim

Rus Mihailo (42), otac male Marije, inače nekada uspešni profesor prava, otišao je jednog septembarskog dana po krompir u podrum, kako bi njegova supruga spremila ručak, ali se iz njega nije vratio.

On se onesvijestio od gasa koji je krompir ispustio i ubrzo je umro. Uzrok smrti jeste krompir koji sadrži glikokaloide koji su toksični za ljude. Kako ovo povrće truli, koncentracija glikokaloida raste, a potom se pretvara u smrtonosni gas, prenosi Kurir.

Kako su krenuli jedan po jedan u podrum, da vide šta se dešava, svi su se otrovali ovim toksinom i na mjestu ostali mrtvi. Njegova supruga Anastasija shvatila da se već neko vrijeme Mihailo ne vraća, otišla je po njega i dogodilo se isto. Njihov stariji sin Georgi (18) takođe je ostao predugo u podrumu, kao i baka Iraida (68).

Od svih njih ostala je živa samo Marija, jer su vrata ormara u kom je stajao krompir ostala otvorena, pa je gas u međuvremenu ispario, a djevojčica je tako ostala u životu.

Ova tragedija desila se u septembru 2013. u porodičnoj kući, ali je zbog bizarnog načina na koji je stradala čitava Marijina porodica ponovo aktuelna na društvenim mrežama i opominje na to koliko krompir može biti opasan po život, piše Mondo.

haber.ba