Početna Vijesti Novosti Evo koliko bi vodjenje ljubavi trebalo da traje da se žene pitaju

Evo koliko bi vodjenje ljubavi trebalo da traje da se žene pitaju

Ako ste se ikad zapitali koliko bi s.ks trebalo da traje da biste zadovoljili drugu stranu ili traje li to dovoljno dugo kod vas, stručnjaci tvrde kako imaju odgovor. Naime, veliko istraživanje sprovedeno preko interneta na više od 3.800 s.ksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je kako zaista postoji nešto što bismo nazvali “prekratko”, “predugo” i “idealno”.

Otkrilo su kako žene u prosjeku žele da s.ks traje 25 minuta i 51 sekund, odnosno to im je idealna mjera za njihovo zadovoljstvo, piše IFL Science.

I dok se može pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu te preferiraju upravo toliku dužinu same penetracije – od oko 25 minuta i 43 sekunda.

Ali, studija je otkrila i kako muškarci često nisu objektivni što se tiče prosječne dužine njihove izvedbe te često precjenjuju koliko je s.ks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti s očekivanjima

Kod 27 posto ljudi s.ks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže kako im s.ks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se s.ksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta. Više od 90 posto žena ne može doživjeti orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom s.ksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto,pišu Nezavisne

Šta je za žene prekratko, a šta predugo

Većina žena u studijama odgovara kako im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procjenjivanja onog što je predugo – za većinu je to s.ks koji traje duže od pola sata.

haber.ba