Početna Vijesti Novosti Uhapšen muž nestale Beograđanke Ane: Oglasilo se američko tužilaštvo, poznato i za...

Uhapšen muž nestale Beograđanke Ane: Oglasilo se američko tužilaštvo, poznato i za šta ga terete!

Suprug nestale Ane Volš uhapšen je zbog ometanja istrage. Okružno tužilaštvo u Norfolku, kako prenose američki mediji, saopštilo je da je Brajan Volš (46) uhapšen u nedjelju uveče, a očekuje se da će biti optužen u Okružnom sudu Кvinsi u ponedjeljak.

– Volš je optužen da je doveo u zabludu policijsku istragu o nestanku njegove supruge. Policija ima razlog da vjeruje da je Brajan Volš počinio krivično djelo obmanjivanja policijskih istražitelja – rekao je okružni tužilac Norfolka Majkl Morisi, a prenosi Boston 25.

Istražitelji su se danas, podsjetimo, iznenada vratili u kuću nestale Ane Volš (39), majke troje djece, koja je odrasla u Beogradu, a nestala prije nepunih devet dana.

Više obilježenih i neobilježenih policijskih automobila, kako prenose lokalni mediji, parkirano je ispred kuće, a istražitelji kruže oko imanja u gradiću Kohasetu u državi Masačusets.

Dan ranije, podsjetimo, lokalna policija je saopštila da je pretraga okoline završena bez rezultata i da će biti nastavljena samo ako se pojave nove informacije.

Prethodno je 20 pripadnika tima za specijalne hitne slučajeve sa tri obučena psa dva dana pretraživalo šumarak nadomak kuće Ane Volš. Istražitelji su takođe isušili bazen pored kuće i uz pomoć ronilaca pretražili obližnji potok, međutim, nije pronađen nijedan trag.

Članovi porodice, podsjetimo, posljednji put su vidjeli Anu 1. januara oko 4 sata kad je trebalo da ode na aerodrom “Logan” u Bostonu, odakle je planirala da uhvati let za Vašington gdje radi u agenciji za nekretnine.

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do “Logana”.

Policija je navela da je Ana veoma aktivna na društvenim mrežama, ali da nije koristila svoj mobilni telefon od Nove godine kad je nestala.

ekskluziva.ba