Početna Vijesti Novosti Mala Sofija (3) je izgubila bitku sa bolešću: Potresne riječi oca kidaju...

Mala Sofija (3) je izgubila bitku sa bolešću: Potresne riječi oca kidaju dušu!

Trogodišnja djevojčica Sofija Karadžić, koja je bolovala od leukemije, izgubila je najtežu bitku. Ovu tužnu vijest putem video poruke saopštio je Sofijin otac Marko Karadžić.

– Sofija je izgubila posljednju bitku i nije više sa nama. Suzana i ja vjerujemo da je ona sada u Božijoj milosti i da je miluje njegova ruka. Odmoriće se. Hvala vam na svemu što ste učinili za nju, puno ste nam pomogli – rekao je neutješni Marko kroz suze.

Sofija je bila veselo i zdravo dijete do novembra 2020. godine. Roditelji su je zbog problema sa jetrom odveli na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta radi pregleda.

Tada je imala 17 mjeseci. Imala je žute bionjače. Doktorka je mami rekla da nema potrebe da “diže frku” jer je u pitanju žutica. Međutim, i prije nego što je stigao kući, Marka, Sofijinog tatu, doktorka je zvala da se pod hitno vrati da uzme uput za Institut za majku i dijete.

Tada počinje borba. Ljekari su utvrdili da Sofija ima leukemiju.

Uslijedilo je sedam meseci hemioterapije, a povremeno bi Sofija i njena mama dolazile kući. Poslije 33 dana Sofija je ušla u remisiju, ali se liječenje, koje traje dvije godine, nastavilo. To je ujedno i period kada Sofija nema imuni sistem. Ona, ali i njen stariji brat, petogodišnji Teodor ne idu u vrtić, ne druže se sa djecom, već ostaju kod kuće. Ali uvijek se desi da se poneki virus probije. Napadale su je infekcije, pa je jedan virus kod kuće značio, dvije nedjelje hospitalizacije.

Bolest se vratila prije oko dva mjeseca.

ekskluziva.ba