Početna Vijesti Novosti PRIJAVILI NA TRI MJESTA: Mutap i Dupovac podnijeli krivičnu prijavu protiv Muriza...

PRIJAVILI NA TRI MJESTA: Mutap i Dupovac podnijeli krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Zijad Mutap je podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Ilidža. Dok je Hasan Dupovac podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Hadžići. Također, obojica su podnijela prijavu i Kantonalnom tužilaštvu

Sud Bosne i Hercegovine donio je nedavno prvostepenu presudu kojom su Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni optužbe.

Međutim, kako Raport saznaje sada su Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivičnu prijavu protiv oca stradalog Dženana, Muriza Memića.

Naime, kako nam je rečeno Zijad Mutap je podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Ilidža. Dok je Hasan Dupovac podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Hadžići.

Također, obojica su podnijela prijavu i Kantonalnom tužilaštvu.

Podsjetimo, optuženi su oslobođeni da su prikrivali dokaze o načinu na koji je Dženan Memić zadobio povrede u februaru 2016. godine. Nakon čega je preminuo. Sudija Branko Perić je u obrazloženju presude naglasio da je ovaj predmet pokrenut, a da istragom još nije utvrđeno kako je došlo do povređivanja mladića.

On je naveo da je optužnica nastala “iz istrage o istrazi” koja još nije okončana. Što je nepoznato u sudskoj praksi.

Suđenje je trajalo nešto duže od godinu. Pozvan je veliki broj svjedoka od kojih su mnogi bili zaštićeni svjedoci, a koji su otkrili do sada nepoznate detalje.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji zadobio povrede opasne po život od kojih je preminuo sedam dana kasnije u bolnici. Porodica već skoro sedam godina tvrdi da je Dženan ubijen. Alisa Ramić (djevojački Mutap) tvrdi da se ne sjeća onoga što se dešavalo kobne noći. Zbog svega su organizovani i brojni protesti.

 

02.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Obitelj Dzenana Memica i oni koji je podrzavaju okupili su se danas ispred Tuzilastva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tuziteljice Sabine Sarajlije. Muriz Memic
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

(Raport, DEPO PORTAL/mr)