Početna Vijesti Novosti Užas šta se dogodilo u Briselu nakon pobjede Maroka protiv Belgije: Huligani...

Užas šta se dogodilo u Briselu nakon pobjede Maroka protiv Belgije: Huligani izašli na ulice, demolirali grad…

Na ulicama Brisela nastao je potpuni haos, a brojni svjetski mediji su objavili da je on nastao kada su na ulice izašli Marokanci koji u velikom broju žive u ovom gradu

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru, reprezentacija Maroka danas je slavila nakon utakmice sa Belgijom, izborivši pobjedu 2:0.

Međutim, odmah po završetku utakmice, iz glavnog grada Belgije, Brisela, počeli su stizati dramatični snimci.

– Neredi su počeli i prije kraja utakmice. Navijači su bili opremljeni palicama, pričinili su materijalnu štetu, a eksplozivnom napravom povrijedili novinara – saopštila je policija koja je građanima savjetovala da izbjegavaju određene dijelove centra grada.

Brojni svjetski mediji su objavili da je haos nastao kada su na ulice izašli Marokanci koji u velikom broju žive u ovom gradu.

Polupani su automobili, porazbijani prozori na zgradama… Reagirale su i jake policijske snage kako bi razularenu masu stavile pod kontrolu.

Policija je morala da upotrijebi vodene topove i suzavac da rastjera navijače, također je zatvorila određene stanice metroa i blokirala ulice.

– Najoštrije osuđujem incidente od ovog popodneva. Policija je već odlučno intervenisala, čineći sve što je u njenoj moći da održi javni red – tvitovao je gradonačelnik Brisela Philippe Close, prenosi STA.

(DEPO PORTAL/ad)