Početna Vijesti Novosti Ko je muškarac koji je ubio suprugu pa pucao u sebe? Dobitnik...

Ko je muškarac koji je ubio suprugu pa pucao u sebe? Dobitnik “Zlatnog ljiljana” i otac sjajnog bh. reprezentativca

Muškarac koji je jutros ubio suprugu, preminuo je u 10:20 sati na UKC Tuzla. Ova informacija potvrđena je medijima iz ove ustanove.

Podsjetimo, u Tuzli se u ulici Maršala Tita jutros dogodila porodična tragedija u kojoj je jedna osoba izgubila život dok su se drugoj ljekari na UKC-u Tuzla borili za život.

Naime, kako nezvanično saznaju mediji muškarac inicijala S. M. iz vatrenog oružja usmrtio je suprugu nakon čega je pucao u sebe u namjeri da i sebi oduzme život.

Nezvanično, muškarac koji je ubio suprugu, a zatim pucao sebi u glavu je Salko Mehmedović.

Za sada nisu poznati motivi ovog zločina koji je potresao Tuzlanski kanton i cijelu državu.

Mehmedović je Zlatni liljan i nekadašnji komandat 3. Tuzlanske brigade.

Riječ je također, kako je potvđeno medijima, ocu Eldara Mehmedovića, prvotimca FK Sloboda Tuzla. Radi se o jednom od najvećih bh. talenata i mladom bh. reprezentativcu.

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog Kantona su se oprostili od Mehmedovića.

“Dana 13. novembra 2022. godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja ‘Zlatni ljiljan’ iz Tuzle.

Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda.

Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH ‘Zlatni ljiljan’ dana 15.04.1995. godine.

Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona, piše Novi.

haber.ba