Početna Vijesti Novosti Tuga u Mostaru: Preminuo Ali Hamza Duraković, heroj koji je u maju...

Tuga u Mostaru: Preminuo Ali Hamza Duraković, heroj koji je u maju spasio turistu iz Neretve (Video)

Mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković, koji inače voze turiste na čamcu, su herojskim djelovanjem spasili mladića, koji je već bio izgubio svijest

Poznati mostarski bodybuilder, skakač i djelatnik u Starom gradu Ali Hamza Duraković preminuo je u 30. godini života.

– Bio je prijatelj mnogih naših sugrađana. Ostat će upamćeno herojsko djelo spašavanja života turisti iz Amerike u petom mjesecu ove godine koje je Hamza izveo s Admirom Delićem Gumom. Kažu kada spasiš jedan život kao da si spasio cijeli svijet. Dženaza je sutra u 15:30 u Gradskom groblju Sutina. Mostarci će ga pamtiti kao hrabra čovjeka velika srca, napisano je na Instagram profilu Mostar forever.

Podsjećamo, u maju ove godine jedan od turista iz Amerike pokušao je izvesti skok sa Starog mosta i nije uspio isplivati iz Neretve.

Mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković, koji inače voze turiste na čamcu, su herojskim djelovanjem spasili mladića, koji je već bio izgubio svijest.

– Prišao sam što bliže njemu čamcem, Guma je skočio, prihvatio ga je ispod pazuha, međutim velika je i jaka voda bila i sve nas je dole nosila prema Lučkom mostu. Tad sam ga ja uhvatio ispod pazuha, ali bio je klizav pošto je mokar. Zatim sam ga uhvatio za kosu i tako sam ga uspio izvući u čamac. Kada sam ga izvukao na čamac, on je bio bez svijesti, tad sam započeo reanimaciju i Guma je onda izašao u čamac da mi pomogne. Prevezli smo ga do plaže i hvala Bogu sve se dobro završilo, ispričao nam je tada Ali Hamza Duraković.

Uzrok njegove smrti još nije poznat.

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/mr)