Početna Vijesti Novosti Medicinska sestra koja je tukla staricu se sramno brani: Prva me je...

Medicinska sestra koja je tukla staricu se sramno brani: Prva me je napala, povrijedila mi je ruku!

Region je potresao uznemirujući snimak iz doma za starije u Peći, gdje su tri medicinske sestre brutalno maltretirale 70-godišnju staricu.

Jedna od njih, medicinska sestra Aurona Peljaj, koja je uhapšena, iznijela je sramnu odbranu u policiji, tvrdeći da se ona zapravo branila od starice. Video-snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako se ona i smije dok udara staricu, koja nije imala snage da se brani.

Peljaj tvrdi da je starica nju prva napala i da je bila agresivna, prenosi portal Sinjali. Isti portal navodi da je Peljaj izjavila kako je tog dana otišla pomoći kolegama koji su se bavili starijom ženom, koja je, kako tvrdi, bila agresivna. Navela je i da je starica tog dana imala nervni slom.

– Kada sam počela da radim, ona je već bila stanarka u kući i doktor je potvrdio da ima psihičke smetnje. Na dan kada se desio slučaj, bila je veoma agresivna i s vremena na vrijeme je doživljavala nervne krize, o čemu smo obavijestili doktora. Tog dana imali smo zadatak da im promijenimo pelene nakon što je starija žena izvršila svoju fiziološku potrebu i zaprljala prostor rukama.

Čula sam buku u kupatilu i otišla da pogledam. Moje kolege su imale problema tamo i željela sam da pomognem. Ona me je napala i povrijedila mi ruku, napala me je nogom. Nisam koristila nasilje ili veliku silu osim da je spriječim da me napadne. Također je tog dana napala još jednog stanara – tvrdi Peljaj.

Peljaj smatra svoje postupke ispravnim, navodeći kako je morala dominirati nad ljudima sa mentalnim problemima. Dodala je i da je spomenuti starački dom namjerno objavio snimak jer je ona jučer napustila posao, prenosi Sinjali.

Izvor: Avaz