Početna Vijesti Novosti Oglasio se direktor bolnice u kojoj je Marku urađena kolonoskopija od koje...

Oglasio se direktor bolnice u kojoj je Marku urađena kolonoskopija od koje je preminuo: Evo šta kaže o tragediji mladića iz Svilajnca!

U Opštoj bolnici Ćuprija inspekcija vrši nadzor nakon smrti Marko Stojanović (30) iz Svilajnca, a ovu informaciju je za Kurir potvrdio i v.d. direktor dr Slobodan Gajić. U dopisu Kuriru iz Opšte bolnice Ćuprija navode:

– U OB Ćuprija, a povodom komplikacija tokom kolonoskopije i, na žalost, tragične smrti pacijenta M.S., započet inspekcijski nadzor od strane inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja RS. Trenutno očekujemo dalje naloge Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja RS – naveo je dr Gajić.

Inače, inspekcija Ministarstva zdravlja započela je juče inspekcijski nadzor u Opštoj bolnici u Ćupriji, a ovaj potez je već ranije najavila ministarka zdravlja Danica Grujičić.

U Opštoj bolnici u Ćupriji prošle nedjelje pokrenut je postupak vanredne unutrašnje provjere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga. Redakcija Kurira juče je pokušala da dobije i zvaničnu potvrdu o nadzoru u toj bolnici, ali to nismo uspjeli do zaključenja ovog broja. U bolnici su nas uporno prebacivali s lokala na lokal, a nisu odgovorili ni na mejl koji smo im uputili.

Podsjetimo, Marko Stojanović je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled koji se iskomplikovao u bolnici u Ćupriji, a potom je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

ekskluziva.ba