Početna Vijesti Novosti VIDEO/ SNSD-OV MITING ‘OTADŽBINA ZOVE’ Dodik ‘slikovit’: Je*ao ih manji bh. entitet!...

VIDEO/ SNSD-OV MITING ‘OTADŽBINA ZOVE’ Dodik ‘slikovit’: Je*ao ih manji bh. entitet! Već 12 puta smo pobijedili i opet ćemo! Milorad sluša zov naroda!

Razlog održavanja skupa je nezadovoljstvo radom CIK-a, koji je odlučio da ponovi brojanja glasova za nivo predsjednika i potpredsjednika CIK-a

19: 30- Obratio se i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

– Ovo je još jedna naša noć. Imamo snagu da se odupremo svima onima koji bi mijenjali naš način života. Milorad Dodik sluša zov naroda. Već 12 puta smo pobijedili u RS-u i nećemo se umoriti, pobijedit ćemo opet – rekao je Dodik – prenosi Avaz.

Kazao je da će biti tu dok god to narod bude htio.

– Mi nismo narod koji bi drugima držao lekcije. RS je naša, ona će ostati jer je dovoljna za sve. Nije ona BiH koja mrzi Srbe. Nismo dozvolili da izgubimo naša prava, iako je bilo teško, u nekim Butmirima. Jedino mi je bilo bitno da kažete “Hvala gospodine Dodik”. Kažu da smo manji bh. entitet. Je**** ih “manji bh. entitet”.

19:14 Obratila se i nova članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Biće kako je narod birao, a narod je birao i Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Biće 100.000 ljudi, zato što ste ponovili brojanje jer je to tražila izdajnička opozicija. Tražimo pravo da biramo i da budemo izabrani, onako kako ste vi birali, a ne oni koji sjede u ambasadama. Birali smo, izabrali, a sve ostalo je bila manipulacija. Okupljat ćemo se koliko god bude potrebno. Nismo tražili ništa tuđe. Nećemo živjeti u državi koja nas guši, koja nam guši projekte i na to sve oduzima izbornu volju – kazala je Cvijanović.

Rekla je da brane ono što je bilo 2. oktobra te optužila CIK da je izdajnički.

19:09 Lider Socijalističke partije Petar Đokić. je kazao da narod u RS-u neće šutjeti.

– U državama onih država koje savjetuju CIK neko pobijedi sa 0,5 posto i nema buna. Ovdje je razlika više od 30.000, a to je problem. 30 godina traje borba za rušenje RS-a. Moram im reći iz Banje Luke da se nismo umorili i da se nikada nećemo umoriti. Prihvatite ono što je narod odlučio. Milorad Dodik je predsjednik RS-a i to je mjera sigurnosti za sve. Ako treba opet ćemo doći i ako trebamo otići ćemo i do Sarajeva – kazao je Đokić.

19:05 Nenad Stevandić (US) je kazao da nema sreće za one “koji izdaju svog predsjednika”.

– Neće RS izdati sebe i svoje pravo da bira svog predsjednika. Vrijedili udariti na ovoliku slogu i na ovoliki narod? Neće niko izazvati neku nevoljnu reakciju – kazao je Stevandić.

19:01 Darko Banjac je kazao da Sarajevo odlučuje o RS-u.

– 50.000 ljudi će se pojaviti pred CIK-om. Naš partner nisu strane ambasade nego narod. Živjela RS, živjela matica Srbija i majka Rusija – kazao je Banjac.

18:58 Spomenka Stevanović iz Demos-a je kazala je da je Milorad Dodik predsjednik RS-a. Poručila je opoziciji:

– Pravi patriotizam je voljeti RS više od vlasti.

18:54 Lider NDP-a Dragan Čavić je kazao da RS neće nikome dati bez obzira ko to bio.

– Nikad nije bilo ovakvog bezakonja kao danas. Banja Luka i RS su demokratski ambijent. Nikom od nas nije do sukoba, ali hoćemo u miru ono što narod želi – predsjednika po volji naroda.

18: 45- Kako javlja Avaz, i dalje traje šetnja prema Trgu Krajine.

Protestnoj šetnji se priključili Milorad Dodik, Nenad Stevandić i Darko Banjac.

Demonstranti su krenuli prema Trgu Krajine. U pozadini se čuje pjesma “Veseli se srpski rode”.

18: 20 – Milorad Dodik nije propustio priliku da se i ovoga puta prihvati mikrofona, pa je skup otvorio pjesmom. N1 je zabilježio taj trenutak.

18: 00- Građani iz RS-a pristižu na narodni miting “Otadžbina zove” koji se održava od 18.00 sati u Parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci u organizaciji SNSD-a i koalicionih partnera.

Razlog održavanja skupa je nezadovoljstvo radom CIK-a, koji je odlučio da ponovi brojanja glasova za nivo predsjednika i potpredsjednika CIK-a.

Prema procjenama vlasti na skupu bi se moglo naći od 25.000 do 30.000 građana.

Kako se može vidjeti na fotografijama na skupu su građani donijeli zastave RS-a, Srbije i SNSD-a.

(DEPO PORTAL/mr)