Početna Vijesti Novosti Izetbegović, Zahiragić, Čampara, Efendić, Karić, Čengić…: Evo kako će sada izgledati sastav...

Izetbegović, Zahiragić, Čampara, Efendić, Karić, Čengić…: Evo kako će sada izgledati sastav Skupštine KS

Dvije najjače stranke u ovom tijelu biće SDA i NiP sa po sedam mandata. Slijede ih SDPBiH sa šest, te SBiH i NS sa po pet mandata. Koalicija DF-GS osvojila je četiri, a Za nove generacije jedan mandat

Kantonalnu skupštinu u Sarajevu čini 35 zastupnika. Nakon što je CIK saopćio konačne rezultate izbora, poznato je i koja će se imena naći u Skupštini KS u naredne četiri godine.

Dvije najjače stranke u ovom tijelu biće SDA i NiP sa po sedam mandata. Slijede ih SDPBiH sa šest, te SBiH i NS sa po pet mandata. Koalicija DF-GS osvojila je četiri, a Za nove generacije jedan mandat.

Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Smiljana Viteškić, Faruk Selmanović i Adi Kalem osvojili su mandate kao kandidati SDA.

Arijana Memić, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Ademović, Danijela Kristić, Elvis Vreto i Rusmir pobrić biće zastupnici NiP-a.

Kandidati SDP-a koji su uspjeli osvojiti mandate su: Benjamina Karić, Irfan Čengić, Adnan Šteta, Davor Čičić, Jelena Pekić i Igor Stojanovi.

Semir Efendić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Muamer Bandić, Admela Hodžić i Jasmin Šaljić će biti zastupnici SBiH, a Edin Forto, Vildana Bešlija, Nihad Uk, Vibor Handžić i Miomirka Melank NS-a.

Kao kandidati koalicije DF-GS u Skupštinu KS su ušli Albin Zuhrić, Marijela Hašimbegović, Ilijaz Pilav i Vedrana Vujović, dok će Damir Marjanović biti zastupnik stranke koju je i osnovao, Za nove generacije.

Treba napomenuti da neki od izabranih kandidata već obavljaju funkcije u izvršnim organima vlasti, ili u javnim ustanovama, tako da nije isključena mogućnost da će se personalni sastav Skupštine KS mijenjati, piše Oslobođenje.

depo.ba