Početna Vijesti Novosti U BiH danas pretežno sunčano vrijeme, temperature do 24 stepena

U BiH danas pretežno sunčano vrijeme, temperature do 24 stepena

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 stepeni

U Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U subotu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u nedjelju slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Za nedjelju se u Hercegovini najavljuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti prije podne. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

avaz.ba