Početna Vijesti Novosti Ko je pratio Konakovića i njegovu porodicu? Lider NiP-a predao prijavu Tužilaštvu...

Ko je pratio Konakovića i njegovu porodicu? Lider NiP-a predao prijavu Tužilaštvu BiH, tvrdi da ima dokaze

Fotografije, koje ću priložiti uz prijavu kako bih vidio da li je tu riječ o nekim operativnim stvarima koje su mi skroz okej ako to radi država, sud ili tužilaštvo. Ali ako to rade novcem građana zarad političkih obračuna, s time će javnost biti upoznata, najavio je Konaković prije dva dana

Elmedin Konaković, kao što je i najavio, predao je prijavu Tužilaštvu BiH protiv neimenovanih službenika OSA-e.

Naime, Konaković je prije nekoliko dana kazao na TVSA da ima dokaze da njega i njegovu porodicu prate službenici Obavještajne agencije.

“Potpisujem jednu prijavu – primijetio sam dva uposlenika Obavještajne sigurnosne agencije koji prate mene i moju porodicu na nekoliko zadnjih putovanja. Imam dokaze. Fotografije, koje ću sutra priložiti uz prijavu kako bih vidio da li je tu riječ o nekim operativnim stvarima koje su mi skroz okej ako to radi država, sud ili tužilaštvo. Ali ako to rade novcem građana zarad političkih obračuna, s time će javnost biti upoznata” rekao je Konaković.

Kako je potvrđeno Raportu, Konaković je predao prijavu protiv službenika OSA-e Tužilaštvu BiH. Ali i glavnom inspektoru OSA-e koji bi trebao ispitati da li njegovi agenti ovlašteno prate Konakovića i njegovu porodicu, no još uvijek nije poznato o kome je riječ.

(DEPO PORTAL/ad)