Početna Vijesti Novosti K.vnička kuća se iskopala, nema im traga! Baka ub.jenih dječaka sa Cetinja...

K.vnička kuća se iskopala, nema im traga! Baka ub.jenih dječaka sa Cetinja očajna: Bože, njegove si zaštitio, a moje u grob poslao!

Navršila su se dva mjeseca od najvećeg masakra na Cetinju, kada je pomahnitali Vuk Borilović (35) ubio desetoro ljudi, a ranio šestoro. Njegove prve žrtve bile su Nataša Pejović Martinović (35) i njena dva sina, Mašan (11) i Marko (8), koji su bili Borilovićevi podstanari.

Da bol i tuga ne prolaze i da nema riječi utjehe, govore tužne i potresne riječi Natašine majke, a bake ub.jenih dečaka, Vesne Pejović, koja je na Fejsbuku napisala da je prošlo “šezdeset dana doživotnih rana, tuge, plača, dozivanja i jauka”.

– Patićemo za vama do groba. Kada mi kažu moraš dalje, ja to znam, i pokušam da krenem, ali mi dah zastane pa se borim za vazduh. Tuge moje, ne mogu da živim bez vas, a da te Bože ima ne bi me osudio na ovoliku tugu – napisala je neutješna Vesna, a zatim dio svoje poruke posvetila prerano izgubljenim unucima:

– Baba vas traži u svakom kutku kuće, jer nekad smo se igrali žmurke. Ljubim sve vaše igračke, jer vam je sve ostalo gdje je vaša mala ruka ostavila. Nadam se da će ovaj surovi Bog koji me je rastavio od vas, biti milostiv tamo gore, pa će nas opet sastaviti.

Nesrećna žena dotakla se i porodice Borilović, a dželata svoje porodice nazvala je monstrumom.

– Krvnička kuća se iskopala, nema od njih ni traga, ni glasa. Bože, njegove si zaštitio, a moje u grob poslao. Ali to ti se samo čini, ovaj put ću ja biti jača od tvoje sile, jer sam majka i njihova baba – napisala je ona, pa dodala:

– Kukaće i monstrumova majka, kao što ja kukam za njima. I da se sakrijete u mišju rupu, naći ću vas. Nikad ti se više neću pomoliti, Bože. Tuge naše, da vam je samo znati koliko vam vaš Roki pati, koliko je slomljen, njegov život je bez cilja.

Zločin koji je potresao Cetinje, Crnu Goru, ali i cijeli region, podsjetimo, dogodio se 12. avgusta, kada je Vuk Borilović krenuo u krvavi pohod u kom je prvo ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njena dva sina, a potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), zatim svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu Drecun (74), a na kraju Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru Radunović (52) .

Borilović, inače, kobnog dana nije htio da se preda, pa je u njega pucala policija, kao i komšija Nenad Neno Kaluđerović, ali čiji je metak bio koban po njega još nije utvrđeno.

– Još se ne zna motiv masakra, a Borilović je navodno trebalo da ide na terapiju kod psihijatra, jer se u posljednje vrijeme nije osjećao psihički dobro. Navodno, prije nego što je počinio zločin on je bio u crkvi, pomolio se Bogu, pa uzeo pušku i krenuo u krvavi pir – podsjeća naš izvor.

Miloš Martinović, Natašin suprug, a otac brutalno ub.jenih dečaka, takođe, je na svom Fejsbuku uz njihove fotografije objavio i riječi koje kidaju dušu.

– Dva prokleta mjeseca od kad vas nema. Živim samo za vas – napisao je neutješni Martinović, iznad tri fotografije na kojima su njegova djeca, supruga i kum Mitrović.

Ispod ove objave ima preko hiljadu pregleda, ali i preko stotinu komentara utjehe, koji su njegovi prijatelji objavili. Da je porodica Martinović neutješna govore i druge objave njihove porodice.

– Šezdeset dana bez vas anđeli. Živim u nadi da ću vas čuti, da mi dođete na vrata i da čujem vaš dječački glas – napisala je članica porodice Martinović.

ekskluziva.ba