Početna Vijesti Novosti Sarajevske 90-te i Suljo Domac u spotu u jednom od najvećih poslijeratnih...

Sarajevske 90-te i Suljo Domac u spotu u jednom od najvećih poslijeratnih hitova: “Utoka za pas i lagano, kada je Sarajevo živjelo punom parom…”

Sarajevo je sinoć šokirao obračun u centru grada u kojem je jedna osoba ubijena, a druga je zadobila povrede opasne po život. Napadač je uz upotrebu noža krenuo u krvavi pohod na dvije lokacije.

Na teren su odmah izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Hitne pomoći.

– Policija Kantona Sarajevo je oko 19:50 sati obaviještena da su dvije osobe povrijeđene na području općine Centar Sarajevo, te se u vezu sa povredama koje su nanesene ovim osobama uz upotrebu noža, na dvije različite lokacije, dovodi isto lice, koje je uhvaćeno od strane policijskog službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isto je lišeno slobode.

Od zadobijenih povreda jedno povrijeđeno lice je preminulo, a drugo je prevezeno na ukazivanje ljekarske pomoći – rečeno je sinoć za portal “Avaza” iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Preživjela osoba je Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac koji živi u kamp prikolici. On je zadobio sedam ubodnih rana i sinoć je prevezen na KCUS i ljekari mu bore za život.

Riječ je o osobi koja je ranije punila kategorije crne hronike, a posljednji put u maju je bio napadnut. U februaru prošle godine je izboden i tada je bio u teškom stanju. Osim toga u njegovoj kamp prikolici se predozirao jedan muškarac.

Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac rođen je 1977. godine. Domac je dobro poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije pet godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Ove godine u maju je brutalno pretučen u ulici Sutjeska, a Domac tada nije htio otkriti policiji ko ga je pretukao.

U potrazi za novim informacijama o akterima sinoćnjeg brutalnog obračuna, naletili smo na pjesmu u izvedbi grupe Fire Point feat H Block.

Pjesma ‘Nestalo je sve’ 90-ih godina u Sarajevu bila je jedan od najvećih hitova. Spot je sniman na sarajevskim ulicama, u njemu se pored Sulje Planje koji je bio jedan od izvođača, pojavljuje još nekoliko zvučnih imena, poput Taiba Torlakovića, Samira Bejtića, koji je kako je kako je navedeno u jednom od komentara, svojevremeno bio desna ruka Mušana Topalovića Cace.

Spot i pjesmu pogledajte u videu ispod….

“utoka za pas i lagano… to se moglo devedesetih kada je sarajevo zivjelo punom parom..poz svima koji su opstali…” stoji u jednom od komentara,

“…uuuu ekipe u spotu u kafiću mangupčina Taib Torlaković rahmetli i njegova Mazda RX-7,Samir Bejtić desna ruka rahmetli Cace i njegov Opel Kadett GSi,Samir Ljubović Mića,Suljo Domac,Ado Hukara brutalno, jedan je od komentara na ovom videu..

source.ba