Početna Vijesti Novosti Novi detalji krvavog obračuna u centru Sarajeva: Elvir Sejfić od Velikog parka...

Novi detalji krvavog obračuna u centru Sarajeva: Elvir Sejfić od Velikog parka do Tržnice ganjao i sjekao ekipu Sulje Domca jer su ga maltretirali

U Sarajevu, kod pijace Markale, došlo je do incidenta u kojem su učestvovale tri osobe.

Navodno je jedna osoba ubijena, a druga prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa teškim ranama. Nezvanično, kako prenose mediji, preživjela osoba je Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac koji živi u kamp prikolici. On je zadobio sedam ubodnih rana. Utvrđuje se identitet ubijenog i napadača.

Riječ je o osobi koja je ranije punila kategorije crne hronike, a posljednji put u maju je bio napadnut. U februaru prošle godine je izboden i tada je bio u teškom stanju. Osim toga u njegovoj kamp prikolici se predozirao jedan muškarac.

Likvidirana je osoba inicijala M.H.

Na teren su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Hitne pomoći.

“Policija Kantona Sarajevo je oko 19:50 sati obaviještena da su dvije osobe povrijeđene na području općine Centar Sarajevo, te se u vezu sa povredama koje su nanesene ovim osobama uz upotrebu noža, na dvije različite lokacije, dovodi isto lice, koje je uhvaćeno od strane policijskog službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isto je lišeno slobode”, saopćeno je iz policije.
Kako Raport saznaje uhapšen je Elvir Sejfić (1973.).

Identitet preminulog se još uvijek provjerava.

Kako nezvanično saznaje isti medij, Sejfić je nožem ganjao Domca i njegovu ekipu od Velikog parka do Tržnice i sjekao ih.

Navodno su Suljo Domac i njegova ekipa maltretirali Sejfića i otimali mu pare. Ovo je razlog zbog koje je Elvir Sejfić krenuo u osvetnički pohod.

Ko je teško ranjeni Suljo Planja
Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac rođen je 1977. godine gdje je i nastanjen. Domac je dobro poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije pet godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Ove godine u maju je brutalno pretučen u ulici Sutjeska, a Domac tada nije htio otkriti policiji ko ga je pretukao.

Prošle godine u februaru mjesecu je izboden i završio je u bolnici sa povredama opasnim po život. Tada se Domac sukobio sa Emirom Bibanovićem, a sukob se opet desio u samom centru Sarajeva u ulici Sutjeska.

Prije tri godine Suljo Domac je krao struju, pa je zapalio kamp prikolicu u kojoj je živio. U kamp-prikolici je u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.

Domac tu noć nije boravio u kamp prikolici, te su grijalice cijelu noć bile upaljenje i nije trebalo mnogo da mu smještaj izgori.

2018. godine u istoj prikolici je pronađen mrtav Emir Zeković Zeka, tada 32-godišnjak koji je preminuo jer se predozirao spidom. Domac i Zeka su cijelu noć proveli skupa, da bi ga on ujutru i pronašao mrtvog.

source.ba/