Početna Vijesti Novosti Najnoviji detalji ubistva u Sarajevu: Zaprijetili mu silovanjem kćerke pa Sejfić otišao...

Najnoviji detalji ubistva u Sarajevu: Zaprijetili mu silovanjem kćerke pa Sejfić otišao po benzin i nož. Sulju Domca je izbo sedam puta i poljevao benzinom

Nakon sinoćnjen ubistva u centru Sarajevu počinju curiti novi detalji krvavog pohoda čiji je glavni lik Elvir Sejfić.

Kako smo još sinoć prenijeli Sejfić, sinoć je nasmrt izbo Mirzu Podbičanina, a teško povrijedio Sulju Planju, zvanog Suljo Domac.

Kako je Raportu rečeno, sve je krenulo kada su Domac i Podbičanin pretukli Sejfića nakon maltretiranja, te su mu zaprijetili da će mu silovati kćerku.

Nakon toga Sejfić odlazi u svog stan na Džidžikovcu, uzima nož i benzin i kreće u potragu za dvojcem.

Mirzu Podbičanina je našao kod tržnice na Markalama gdje ga je bez upozorenja izbo više puta.

Nakon toga nastavlja tragati za Planjom kojeg zatiče u Velikom parku kako sjedi na klupi. Potrčao je prema njemu, a Planja je počeo bježati. Stigao ga je kod spomen-obilježja ubijenog djeci Sarajeva. Tu ga je izbo sedam puta nožen i počeo poljevati benzinom s namjerom da ga zapali.

Međutim, u tome ga je spričila patrola koja je brzo bila na licu mjesta.

Sejfić je potom ispričao policiji šta se desilo, a pri tom je kazao da je ubio Ruhotinu, jer nije znao da se Mirza preziva Podbičanin.

Inače, Suljo Domac je sinoć prebačen u KCUS, a kako je nezvanično rečeno on je u teškom stanju.

Saopćenje MUP-a KS
O sinoćnjim dešavanjima u centru Sarajeva se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Operativni Centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć je u u 19:49 sati obaviješten da se u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Centar Sarajevo, nalazi povrijeđeno NN lice.

Izlaskom na lice mjesta, pronađeno je beživotno tijelo NN muške osobe, a od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.P., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Također, pomenutog dana u 19:55 sati na Trgu djece Sarajeva, općina Centar Sarajevo, od strane policijskih službenika zatečena su lica: S.P., rođen 1977.godine, nastanjen u Sarajevu, sa vidnim povredama nanesenim oštrim predmetom i E.S., rođen 1973.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, licu S.P. je ukazana ljekarska pomoć, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama izvršenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlaštenog sudskog vještaka medicinske struke. Tijelo preminulog M.P. je prevezeno vozilom KJKP “Pokop” u prosekturu Bare, gdje će se obaviti obdukcija. Navedenog dana u 20,00 sati, slobode je lišen E.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 166. i člana 166. u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo i Ubistvo u pokušaju) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licem, te rasvjetljavanje i dokumentovanje svih činjenica i okolnosti vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela”, navodi se u saopćenju.

source.ba