Početna Vijesti Novosti Kadirov nakon ruskog napada na civile u Kijevu: Sad sam sto posto...

Kadirov nakon ruskog napada na civile u Kijevu: Sad sam sto posto zadovoljan!

Čečenski lider i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, Ramzan Kadirov, poslao je poruku ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

Nakon što je Rusija brutalno napala Kijev i druge gradove u Ukrajini, kao odmazdu za eksplozije na Krimskom mostu, na Telegramu se oglasio i Ramzan Kadirov.

“Zelenski se žali na napade na Kijev i druge gradove. A kako si ti, naivčino Zelenski, mislio: ti možeš, a drugi ne mogu? Odnosno, osam godina se moglo bombardirati civile, uništavati infrastrukturu gradova, granatama napadati nuklearnu elektranu, dizati mostove u zrak, pucati na važne objekte, kad god vam je palo na pamet, vi možete, a drugi ne mogu? – napisao je Kadirov na Telegramu.

“Upozorili smo te, Zelenski, da Rusija još nije počela, pa se prestani žaliti, jeftino je, ali bolje, trči prije nego što stignemo. Bježi, Zelenski, bježi bez osvrtanja na Zapad”, rekao je Kadirov.

Na kraju objave Kadirov je poručio da je sada “sto posto zadovoljan specijalnom vojnom operacijom”.

Podsjećamo, do sada je potvrđena smrt petero ljudi, a 12 je ranjeno nakon napada na Kijev.

“Svi su civili koji su vozili ili hodali centrom Kijeva”, naveo je savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko u objavi na “Tviteru”.

Kadirov pozvao Putina da upotrijebi nuklearno oružje nakon poraza Rusa u Limanu!

ekskluziva.ba