Početna Vijesti Novosti Danas u BiH oblačno sa kišom

Danas u BiH oblačno sa kišom

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 stepena

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koja će se prema kraju i tokom noći proširiti na centralna, istočna i sjeveroistočna područja Bosne. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 21 stepen.

Kiša i u narednim danima

U utorak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 23 stepena.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno sunčano. U Bosni je lokalno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepena.

Biometeorološka prognoza

Opća slika je relativno povoljna. Tokom dana će biti ugodnije, uz sunčane intervale. U poslijepodnevnim satima, sa približavanjem promjene, povećanjem naoblake i kišom, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, nesanice.

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj promjene vremenskih prilika, sa zapada i sjeverozapada Bosne, u noći će se postepeno proširiti na veći dio zemlje.

avaz.ba