Početna Vijesti Novosti Ova scena na sahrani djevojčice iz Vršca slomila je i najtvrđa srca:...

Ova scena na sahrani djevojčice iz Vršca slomila je i najtvrđa srca: Pored sanduka bijeli meda, a bijesni građani cijepali umrlice oca!

Djevojčica (2) iz Vršca koju je svirepo ubio otac Marko B. sahranjena je danas na groblju u tom gradu.

Veliki broj okupljenih ćutke je stajao ispred kapele na vršačkom groblju i čekao da uđe i izjavi saučešće majci i članovima familije ub.jene djevojčice. Neutješna porodica se nije odvajala od bijelog sanduka, grlili su sliku djevojčice, a plač i jecaji su odzvanjali grobljem.

Opelo je održao sveštenik uz pomoć sedam arhiđakona, a nema ko nije zaplakao kad je mali bijeli kovčeg iznijet iz kapele i položen na kolica kojima je djevojčica, praćena tužnom povorkom, prebačena do vječne kuće.

Na kolicima su se pored bijelog sanduka nalazili veliki plišani meda i plišana ovčica.

Pored je bio i vijenac od bijelog cvijeća na kome je pisalo: “Voljenoj kćerki od njene mame”.

Mnogi su komentarisali da su na nekoliko mjesta u Vršcu djevojčicina i Markova umrlica postavljene jedna pored druge i naveli da je to izazvalo bijes kod građana.

Pojedini su poskidali i bacali njegove umrlice uz komentare da “monstrum ne zaslužuje da bude pored anđela”.

Majka djevojčice pala je u nesvijest malo nakon sahrane svog djeteta i odvezena je sa groblja vozilom Hitne pomoći! Nesrećna žena je nekoliko minuta bila bez svijesti, a kad je došla sebi vikala je da neće da ide bez svog djeteta.

– Neću da idem! Nemojte da me vodite. Ostavite me sa mojim djetetom – vikala je Suzana B. koja se za vrijeme opela i sahrane jedva držala na nogama.

Tragedija kakvu Srbija ne pamti, podsjetimo, dogodila se u utorak oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dijete staro dvije i po godine, najvjerovatnije u kofi vode, a potom se objesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ub.ti sebe i dijete.

Suzana i Marko su inače bili u fazi razvoda, a Centar za socijalni rad je kobnog dana dijete dodijelio ocu na starateljstvo iako je samo nedjelju dana ranije bio osuđen zbog porodičnog nasilja uslovno na tri godine zatvora.

ekskluziva.ba