Početna Vijesti Novosti SUDAR KAMIONA I PUTNIČKOG VOZILA/ Nova smrt na bh. cestama: Teška nesreća...

SUDAR KAMIONA I PUTNIČKOG VOZILA/ Nova smrt na bh. cestama: Teška nesreća na magistralnom putu M-17 kod Jablanice, poginuo 20-godišnjak

Kako saznajemo radi se o Eldinu Jamakoviću (20) iz Jablanice, čija smrt je, nedugo s nakon nesreće, konstatirana u Domu zdravlja Jablanica

Od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila u 16.20 sati na dijelu magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici podlegla je jedna osoba, potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako saznajemo radi se o Eldinu Jamakoviću (20) iz Jablanice, čija smrt je, nedugo s nakon nesreće, konstatirana u Domu zdravlja Jablanica.

Nesretni 20-godišnjak je upravljao automobilom Škoda Octavia, a koje je pod još nerazjašnjenim okolnostima podletjelo pod teretno motorno vozilo Mercedes i priključenim vozilom “Fluid” za čijim volanom je bio Sanel M. (45) iz Srebrenika.

U ovoj nesreći je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila Irma P. (18) iz Buturović Polja, saputnica u automobilu Škoda Octavia.

Ona je kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Jablanica prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

avaz.ba