Početna Vijesti Novosti Nezapamćena tragedija, svadba prekinuta: Grandova pjevačica od šoka ne može da dođe...

Nezapamćena tragedija, svadba prekinuta: Grandova pjevačica od šoka ne može da dođe k sebi!

Svadba je poseban i najradosniji dan kako za mladence, tako i za svu familiju i zvanice, ali ponekad, nažalost, svadbeno veselje ode u potpuno drugom smjeru. I ne, nije riječ o pijanim gostima i posljedicama alkohola, već o gubitku mladog života koji se prošlog vikenda desio u toku jedne svadbene proslave.

Naime, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Mramorje, mladić se sa svadbe krenuo put grada i automobilom udario u potporni zid pored magistrale i nastradao na licu mjesta. Svjedok ovog tragičnog događaja u Priboju bila je Grandova pjevačica, nekadašnja učesnica šoua “Nikad nije kasno”, Mirjana Bažalac koja od šoka i dalje ne može da dođe k sebi.

– Šta da vam kažem… Prvi put u životu doživim da se veselje prekine. A pjevam ravno 30 god! Zašto? Barjaktar poginuo na par stotina metara od sale!!U početku je sve djelovalo normalno, svadba kao svadba, mladenci divni, narod nije sjedao, svi su igrali sve vrijeme. Radno vrijeme nas muzičara je bilo do ponoći i sve je išlo kako treba. Prošla je torta, vatromet i ostalo je još malo da se svira i veseli, ali negdje sat vremena pred kraj otišla sam do toaleta, a kad se vratila zatekao me je jeziv prizor – počinje priču pjevačica za Grand Online i nastavlja:

– Na metar od mene stojala je starija gospođa i kaže mi kroz suze ‘ Ipak mi nećete pjevati Zlatiborske zore”. Ništa nisam shvatila, čak nisam čula ni da muzika više ne svira. Uhvatila sam je za ruku i rekla joj ‘Vjerujem da žurite, ali evo, ići će pjesma odmah”, na šta mi je odgovorila ‘Neće dušo, nema više ni muzike, ni veselja. Barjaktar nam je poginuo na 500 metara odavde’.

Za tri decenije muzičke karijere i mnogobrojnih svadbi čiji je bila dio, Mima tvrdi da veći šok i tragediju nije doživjela.

– Samo sam sela na neki kanabe koji je bio tu u holu, oduzeta. Nikada ovo nisam doživjela u životu, stvarno je bilo jezivo- ističe pjevačica i prisjeća se trenutka kada je ušla u salu u kojoj se prije toga slavilo.

– Nije bilo nikog osim muzičara, samo muk i tišina, poneki uzdisaj konobara i jauci ispred sale. Strašno, dečko je bio ’94. godište, život je bio ispred njega. Stvarno velika tuga- kaže Mima.

Zbog prerano ugašenog mladog života i zbog veselja koje je trebalo da bude najljepši dan u životu mladenaca, ne može da sakrije tugu i šok. Kaže, trebaće joj mnogo vremena da se oporavi od svega.

– Čeka me puno posla, a ja i dalje da se sastavim ne mogu. Ni nedjelju, ni ponedjeljak nisam mogla da radim- kaže pjevačica i otkriva šta je uzrok nesreće:

– Vjerovatno alkohol i brzina u kombinaciji sa mladošću. Sve u svemu, sve je više tragedija te djece. Par sati nakon ovog tragičnog događaja u Priboju, i četvoro djece u Užicu na licu mjesta poginuše. Ne mogu da vam opišem koliko mi je ovo teško palo.

Radeći mnoge svadbe i veselja uvjerila se da omladina sve više konzumira alkohol, a zatim sjedne u kola i na taj način rizikuje i svoj i tuđ život.

– Niko taksi da pozove, niko ne misli o onome-ne brže od života. Mladost eto… Danas mi je i muž bio na sahrani jednog od momaka iz Užica, a svirao mu je prvi rođendan. Ne možete ni da zamislite kako je to – s knedlom u grlu kaže i zaključuje:

– Mislim da je rješenje prosto i jednostavno. Nema milion sala za proslave, zna se gdje su veselja i policija bi morala da ima patrole na 50 metara sa obe strane i to je to. Ko nije u stanju da vozi, isključe ga i bar neki život bude spašen. A ovako eto…tuga.

ekskluziva.ba