Početna Vijesti Novosti MARIZELA HRNČIĆ O PORODU NA UKC TUZLA: Zbog Dade Mešaljić čekala sam...

MARIZELA HRNČIĆ O PORODU NA UKC TUZLA: Zbog Dade Mešaljić čekala sam isti užas

Marizela Hrnčić iz Tuzle pjevačica je koja se pored takmičenja u “Zvezdama Granda” dugo bavi ovim poslom. Stala je na ludi kamen sa svojim izabranikom a prije nekoliko dana na svijet je donijela i kćerku. Porodila se na UKC-u u Tuzli i kako Marizela kaže, nije joj u interesu da demantuje Dadu Mešaljić nego želi da podijeli svoje iskustvo koje je potpuno drugačije od one “drame koju je napravila Dada”.

–Najprije ovo radim jer sam bila pred sami termin kada se sve dešavalo oko Dade. Mnogo sam bila uplašena i mislila sam da me čeka sve isto, kao vjerujem i mnoge majke koje su pred porod, a uplašile su se nakon Dadine izjave. Ja nisam željna nikakve medijske pažnje, to prvo želim da naglasim! Jednostavno, hoću da kažem istinu a ta istina je moje iskustvo – priča nam Marizela.

–Prvo i osnovno neka Dada bude zahvalna što su uspjeli da je porode prirodno jer je to dobro i zdravo za njen daljni životni razvoj, kao i za zdravlje bebe. Porađala se dva sata, što je zapravo ništa na osnovu toga koliko dugo se druge žene muče tokom poroda. Sve ima svoje. Svi smo različiti. Nekome porod bude lagan, nekome ne. Moj porod je trajao čitava dva dana, a ne dva sata kao njen. Svakog momenta sam prepadnuta njenom pričom, čekala da mi se desi isti užas, ali nasuprot tome u svakom sam momentu imala podršku cijelog tima sa ginekologije.

–Doktori, babice, sestre svi su mi pomagali, pružili podršku. To mi je mnogo značilo, sva ta njihova podrška jer mi je porod bio bolan. Ali sam uspjela prirodnim putem da donesem kćerku na svijet. Dada Mešaljić je manje bitna, ali nije lijepo za žene koje čekaju porod da im se stvara takav stres. Jer šta su konkretno Dadi uradili, ništa osim što su je porodili prirodnim putem! Da boli, naravno da boli to vam doktori ne mogu preuzeti na sebe.

– Vjerujem da se dešavaju i loše, nepredviđene stvari. Ali, smatram da žene ne treba da pretjeruju. Porađale su se žene i ranije bez danas savremene opreme i svega što olakšava porod. Samo želim da kažem svim budućim mamama da vjeruju samo u sebe, te da je svaki porod različit. Budite hrabre i bit će sve uredu. Ovim putem želim da se zahvalim timu koji je mene porodio i što su me čuvali, pazili, dodavali mi vode, tješili me jer dva dana poroda nije malo – rekla je Marizela iz bolnice za portal “Expressa”.

express.ba