Početna Vijesti Novosti DADA MEŠALJIĆ OŠTRO PO MARIZELI HRNČIĆ: Je li ovo neka plaćenica?!

DADA MEŠALJIĆ OŠTRO PO MARIZELI HRNČIĆ: Je li ovo neka plaćenica?!

Ne stišava se bura vezana za tvrdnje pjevačice Dade Mešaljić da je tokom poroda na UKC Tuzla doživjela traumatično, horor iskustvo. Ta njena tvrdnja izazvala je ogromnu reakciju javnosti, te je putem društvenih mreža dobila pregršt poruka podrške, što je u velikoj mjeri i javno objavila.

-Nažalost, ja sam još jedna u nizu porodilja koja je doživjela horor i traumatično iskustvo u UKC Tuzla! Umjesto carskim rezom koji je trebao obavezno da se uradi, porodili su me nasilno prirodnim putem. To nije ni četvrtina od onoga što sam doživjela. Od psihičkog do fizičkog iživljavanja. Kad se oporavim i smognem snage, javno ću iznijeti sve detalje kroz šta sam prošla. Želim da podignem svijest ljudima i pružim podršku majkama koje su doživjele identično, da ne šute – napisala je ona nedavno.

Ipak, ne dijele svi njeno mišljenje i nemaju svi traumatična iskustva u pomenutoj ustanovi. Tako je još jedna pjevačica Marizela Hrnčić, u obraćanju magazin „Express“ između ostalog rekla:

–Najprije ovo radim jer sam bila pred sami termin kada se sve dešavalo oko Dade. Mnogo sam bila uplašena i mislila sam da me čeka sve isto, kao vjerujem i mnoge majke koje su pred porod, a uplašile su se nakon Dadine izjave. Ja nisam željna nikakve medijske pažnje, to prvo želim da naglasim! Jednostavno, hoću da kažem istinu a ta istina je moje iskustvo – priča nam Marizela.

–Prvo i osnovno neka Dada bude zahvalna što su uspjeli da je porode prirodno jer je to dobro i zdravo za njen daljni životni razvoj, kao i za zdravlje bebe. Porađala se dva sata, što je zapravo ništa na osnovu toga koliko dugo se druge žene muče tokom poroda. Sve ima svoje. Svi smo različiti. Nekome porod bude lagan, nekome ne. Moj porod je trajao čitava dva dana, a ne dva sata kao njen. Svakog momenta sam prepadnuta njenom pričom, čekala da mi se desi isti užas, ali nasuprot tome u svakom sam momentu imala podršku cijelog tima sa ginekologije.

–Doktori, babice, sestre svi su mi pomagali, pružili podršku. To mi je mnogo značilo, sva ta njihova podrška jer mi je porod bio bolan. Ali sam uspjela prirodnim putem da donesem kćerku na svijet. Dada Mešaljić je manje bitna, ali nije lijepo za žene koje čekaju porod da im se stvara takav stres. Jer šta su konkretno Dadi uradili, ništa osim što su je porodili prirodnim putem! Da boli, naravno da boli to vam doktori ne mogu preuzeti na sebe.

– Vjerujem da se dešavaju i loše, nepredviđene stvari. Ali, smatram da žene ne treba da pretjeruju. Porađale su se žene i ranije bez danas savremene opreme i svega što olakšava porod. Samo želim da kažem svim budućim mamama da vjeruju samo u sebe, te da je svaki porod različit. Budite hrabre i bit će sve uredu. Ovim putem želim da se zahvalim timu koji je mene porodio i što su me čuvali, pazili, dodavali mi vode, tješili me jer dva dana poroda nije malo – rekla je Marizela iz bolnice za portal “Expressa”.

Naravno, nije se dugo čekao odgovor na njene tvrdnje, pa se Dada Mešaljić ponovo oglasila na društvenim mrežama i o tvrdnjama Marizele Hrnčić rekla:

– Ma je l’ mi se čini, il’ je ovo neka plaćenica u pitanju? Osobo, zahvali mi se ako si imala porod takav kakav jesi, ne znam samo s kojim pravom uzimaš moje ime u usta i pričaš o mom porodu kojem nisi prisustvovala?! Nemoj molim te da se i s tobom moram ganjat po sudu, hehe.

avaz.ba